Nyderlanduose siekiama įteisinti eutanaziją tiems, kurie tiesiog nebenori gyventi

Kol Lietuvoje diskutuojama apie didelį savižudybių skaičių, „progresyviuose“ Nyderlanduose jau siūloma tokias savižudybes sveikiems žmon...


Kol Lietuvoje diskutuojama apie didelį savižudybių skaičių, „progresyviuose“ Nyderlanduose jau siūloma tokias savižudybes sveikiems žmonėms atlikinėti valstybės vardu.

Nyderlanduose siūloma išplėsti eutanazijos įstatymą taip, kad ji atliekama galėtų būti ir žmonėms, kuriems tiesiog „nusibodo gyventi“, bet kurie neserga jokia mirtina liga ir nekenčia nepakeliamų kančių.

Tokį siūlymą šalies parlamentui pateikė sveikatos ministrė Edith Schippers bei teisingumo ministras Ardas van der Steuras. Jų teigimu, valstybė turėtų padėti nusižudyti žmogui, kuris tiesiog nebenori gyventi.

Ši idėja net ir liberaliuose Nyderlanduose sutikta nevienareikšmiškai. Manoma, jog klausimas parlamento nebus svarstomas prieš kitais metais vykstančius rinkimus, nes bijoma, jog jis gali sukelti aršias diskusijas.

Kaip praneša Nyderlandų spauda, mažai tikėtina, kad siūlymas greitu metu bus priimtas, tačiau jo iškėlimas pastūmės debatus dėl eutanazijos dar toliau ir tikėtina, kad kryptingai formuojant žmonių mąstyma šia kryptimi, galiausiai šis klausimas bus normalizuotas ir įteisintas.

Eutanazijos taikymas žmonėms, kurie paprasčiausiai nebenori gyventi, ne tik padidintų taip nužudomų žmonių skaičių, bet ir sukurtų daugiau spaudimo senyvo amžiaus žmonių atžvilgiu, kurie vis labiau jaustųsi esantys nenorima našta visuomenei. 

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 6986561555299833910
item