Dauguma ES šalių gyventojų nepritaria vykdomai imigracijos politikai

Nauja Pew Research Center dešimtyje Europos Sąjungos (ES) šalių atlikta apklausa rodo, kad absoliuti dauguma gyventojų šiose šalyse nepri...

Nauja Pew Research Center dešimtyje Europos Sąjungos (ES) šalių atlikta apklausa rodo, kad absoliuti dauguma gyventojų šiose šalyse nepritaria ES pabėgėlių politikai ir mano, jog didesni pabėgėlių srautai veda prie didesnės terorizmo rizikos.

Labiausiai ES pabėgėlių politikai nepritaria graikai ir švedai. Apklausa Graikijoje, per kurią į Europą 2015 m. pateko apie 850 tūkst. imigrantų, parodė, kad net 94 proc. apklaustųjų nepritarė ES politikai. Švedijoje, kuri praeitais metais buvo trečia daugiausia pabėgėlių priėmusi valstybė, nepritarimą ES politikai išsakė 88 proc. apklaustųjų.

Italijoje ir Ispanijoje nepritarimas atitinkamai siekia 77 ir 75 procentus. Aktyviai naujajai imigracijos politikai besipriešinusių valstybių - Vengrijos ir Lenkijos - gyventojai taip pat nėra linkę palaikyti ES politikos pabėgėlių atžvilgiu - jei nepritaria 72 proc. vengrų ir 71 proc. lenkų.

Dabartinei ES politikai nepritaria ir tų šalių gyventojai, į kurias 2015 m. atvyko mažiau migrantų. Apklausos iš Jungtinės Karalystės ir Prancūzijos parodo, kad 70 proc. šių šalių gyventojų nepritaria tokiai politikai. Jai nepritaria ir 67 proc. Vokietijos gyventojų, kurie praeitais metais turėjo išgyventi daugiau nei milijono pabėgėlių antplūdį.

Pew centro atliktos apklausos taip pat parodė, kad 8 iš 10 valstybių pusė ar daugiau gyventojų mano, kad pabėgėliai padidina teroro grėsmės jų šalyse riziką.

Visus apklausos duomenis galite rasti čia.

Parengta pagal Pewglobal.org informaciją


Susiję

Pasaulis 4309081674488780671
item