Aštuoniolikta Meksikos valstija priėmė gyvybę nuo jos pradėjimo ginančią konstitucinę pataisą

Verakruzo valstija tapo aštuoniolikta Meksikos valstija, priėmusia gyvybę nuo pat jos pradėjimo ginančią konstitucinę pataisą, taip suke...


Verakruzo valstija tapo aštuoniolikta Meksikos valstija, priėmusia gyvybę nuo pat jos pradėjimo ginančią konstitucinę pataisą, taip sukeldama feminizmo aktyvisčių ir Jungtinių Tautų abortus skatinančių agentūrų pasipiktinimą.

Pataisa įtvirtinama, kad „valstija užtikrina žmogaus teisę į gyvybę nuo jos pradėjimo akimirkos iki natūralios mirties“.

Vis dėlto pataisoje įtvirtintos tam tikros išimtys, prie jų priskiriami išprievartavimo ir apsigimimo atvejai bei rizika motinos gyvybei.

Didelę įtaką pataisos priėmimui darė ir Verakruzo valstijoje esančio Chalapos miesto arkivyskupas Hipolitas Reyes Larios. Pataisa kurį laiką buvo užstrigusi valstijos įstatymų leidybos procese ir buvo delsiama ją pateikti svarstyti valstijos įstatymų leidybos organui. Tačiau arkivyskupui pasakius pamokslą, smerkiantį tokį pataisos vilkinimą, ji buvo nedelsiant atiduota balsavimui ir priimta nuo pamokslo praėjus vos 72 valandoms.

Pataisa sukėlė didelį Meksikoje veikančių Jungtinių Tautų agentūrų bei feminizmo aktyvisčių pasipiktinimą.

Verakruzas tapo jau aštuoniolikta Meksikos valstija, priėmusia gyvybę nuo jos pradėjimo iki natūralios mirties ginančią konstitucinę pataisą. Tam, kad tokia pataisa atsidurtų visos Meksikos Konstitucijoje, ją priimti valstijų lygiu reikėjo bent šešiolikai valstijų. Tačiau tam dar reikalingas ir dviejų trečdalių daugumos palaikymas nacionaliniame kongrese, susidedančiame iš Senato ir Atstovų rūmų.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją






Susiję

Pasaulis 5386562039669263386
item