Beveik 500 Britanijos kunigų ragina Sinodą nekeisti Bažnyčios mokymo dėl Komunijos išsiskyrusiems

Beveik 500 Britanijos kunigų pasirašė laišką, raginantį dalyvausiančius šių metų Sinode pateikti „aiškų ir tvirtą pareiškimą“ dėl Bažnyči...

Beveik 500 Britanijos kunigų pasirašė laišką, raginantį dalyvausiančius šių metų Sinode pateikti „aiškų ir tvirtą pareiškimą“ dėl Bažnyčios mokymo apie santuoką.

Laiške, kurį publikavo „Catholic Herald“, rašoma: „Kaip katalikų kunigai, mes norime vėl pareikšti savo nepajudinamą ištikimybę tradiciniam mokymui apie santuoką ir tikrajai žmogaus lytiškumo prasmei, kuri sukurta Dievo Žodžio ir kurios jau du tūkstantmečius moko Bažnyčios magisteriumas“.

Praeitų metų ekstraordinarinis Sinodas išprovokavo karštas diskusijas dėl to, ar išsiskyrusiems ir vėliau civilinę santuoką su kitu žmogumi sudariusiems asmenims turėtų būti leidžiama priimti Šv. Komuniją, po to, kai vokietis kardinolas Walteris Kasperis pateikė tokį pasiūlymą.

Tačiau Britanijos kunigai susivienijo tam, kad padrąsintų Sinodo dalyvius pasipriešinti šiam siūlymui.

Laiške taip pat rašoma: „Mes patvirtiname tradicinės Bažnyčios disciplinos dėl Sakramentų priėmimo svarbą, ir kad doktrina bei praktika turi išlikti tvirtoje ir neišskiriamoje harmonijoje“.

Parengta pagal Catholic Herald informaciją


Susiję

Religija 6642244399119333693

Rašyti komentarą

item