Algirdas Patackas. Perspėjimas piliečiui Simonko

Spaudoje pasirodė žinia, kad LGBT ir jai vadovaujantis tūlas Simonko žada dešimties litų banknotą su Dariumi ir Girėnu dalinti kaip suveny...


Spaudoje pasirodė žinia, kad LGBT ir jai vadovaujantis tūlas Simonko žada dešimties litų banknotą su Dariumi ir Girėnu dalinti kaip suvenyrą su žaismingu prierašu, jog Darius ir Girėnas yra gėjai. Jei du šalia stovintys vyrai kam nors vaidenasi esantys gėjai, tai tam yra pavadinimas – paranoja. 

LNK televizija laidoje KK2 apie šį ketinimą kalbėjo irgi žaismingu, neva pasipiktinusiu tonu, bet šaipėsi ne iš provokacijos autoriaus, o iš besipiktinančio Gražulio. Tačiau ši žinia yra ne žaisminga, bet atgrasi, gresianti pasekmėmis ne mažiau tragiškomis, kaip per nesenas žudynes Paryžiuje. Ir ten viskas prasidėjo žaismingai, o baigėsi lavonais, nes žodis žeidžia kaip peilis.

Ar vėl bus bandoma „plėsti žodžio laisvės ribas“? Iš anksto sakome – neišdegs. Lietuva ne Prancūzija, kur per paryžietiškas bastilijas ir komunas buvo kapojamos galvos marijoms antuanetėms ir robespjerams, išžudyta daugybė kunigų, išniekinta vienuolių, kur laicistinė valstybė neseniai atskleidė savo juodąją pusę. Lietuvoje viso to nebuvo (išskyrus carinį ir sovietinį laikotarpius, bet tai darė okupantai). Lietuva turi savo didvyrius, taurius vyrus, kuriuos gerbia kiekvienas normalus lietuvis už jų žygį ir ypač už jų priešmirtinį testamentą jaunajai Lietuvai, išliksiantį amžina vertybe.

Todėl privalu perspėti pilietį Simonko – sustokite, tai nėra nei sąmojinga, nei žaisminga – žaidžiate su ugnimi. Už juodą, atgrasų, absoliučiai nepriimtiną iššūkį-provokaciją galite susilaukti ne mažiau juodo, atgrasaus ir absoliučiai nepriimtino atsako. Juk Lietuvoje, kaip ir kiekviename krikščionišku vadinamame krašte, ne visi atsuka kairįjį žandą, daug yra ir tų, kurie tebeišpažįsta principą „akis už akį“, pagrindinį kaltininką to, kas įvyko Paryžiuje (pabraukta autoriaus). Ir vargu ar daug kas Lietuvoje nešios užrašą „aš esu simonko“. Kovokite iki soties, kiek lenda už savo spalvotas teises – tą kiekvienam piliečiui užtikrina demokratija – bet civilizuotu, be provokacijų būdu.

Ir iš vis, kas jūs toks, pilieti Simonko, kad drįstate šaipytis iš kito, tokio paties piliečio ir jo šventybių bei vertybių? Kas jus auklėjo, kokias vertybes diegė šeimoje? Gyvenate Lietuvoje, bet lietuviškai kalbate su akcentu, matyt apie Darių ir Girėną sužinojote tik tada, kai Jų atvaizdai pasirodė ant litų. Betgi esate Lietuvos pilietis, tad elkitės atsakingai ir pilietiškai.

Tad, linkėdamas būtent pilietiškumo, pagrįsto sveiku protu, bei reikalaudamas atšaukti provokaciją, nepagarbiai – autorius.

Susiję

Politika 3090924780474528620

Rašyti komentarą

3 komentarai

Anonimiškas rašė...

Liga toli pažengusi, tai jau pokyčiai genetiniame lygmenyje, atavizas, regresija nuo dvilyčio stuburinio, žinduolio hominoido iki vienalytės plokščiosios kirmėlės, todėl, matyt, ir nervų sistema nuo diferencijuotos ir labiausiai išvystytos, degradavo iki primytivios, vos kelių nervinių mazgelių. Tokiu būdu, kas žmogui simbolis, istorija - kirminui tik popiergalis, tinkamas užkimšti vieną iš angų, kurių paskirtis šiam gyvūnui yra
mįslė.

Anonimiškas rašė...

Ačiū!
Spalvotiems bailiams turėtų pakakti, nors sava valia jie mažai ką veikia...

Anonimiškas rašė...

Dekui gerb. A. Patackui uz pasisakyma. Bukstauju tik kad butent tokio atsakymo viesoje erdveje tie "kazkas" ir lauke! Jie , atrodo , gerai pazista zmogaus mastyma ir jo galimas reakcijas!
Manau kad reiktu i si Simonko "reiskini" pasiziureti didesneje ivykiu erdveje. Tai gali padeti.
Toks elgesys akyvaizdu yra atvira provokacija , visuomenes stumimas i kivirca , susisikaldyma ir krize.
Kam tai butu reikalinga ar naudinga? Greiciausiai Sluoksniams kurie atsakingi uz Europos finansine , bankine ir ukio krize kuri tesiasi nuo 2011 -uju.Ir nesimato jokio tos krizes galo ir kurie bijo prarasti ivykiu raidos kontrole . Tiesa , Bloomberg savo Editors straipsnyje siandien pareiskia Europos neisgelbes netgi Draghi! Tai ne skaitytojo ismislas tie Editors taip ir ivardino ta straipsni- "Not Even Mario Draghi Can Save Europe Now". Gal Bloomberg ir klysta . Taciau i redaktoriu nuomene verta isiklausyti. Ji daug ka paaiskina arba bent sudaro pamato realiam aiskinimui.Ne vienas ir ne du zinomi politikai (ziurek PC. Roberts) ivertino Charlie Chebdo smurta kaip provokacija sukurpta paciu vakaru politinese strukturose o ne gaivaliska islamistu reakcija i satyrinio leidinio karikaturas. Tad gal ir pameginkime samprotauti ir ta kryptimi.
Siandien darosi akyvaizdu kad salies spauda visiskai nesusidoroja su jai keliamu uzdaviniu - parodyti ir papasakoti apie realius ivykius vykstancius pasaulyje ir Europoje. Apsiribojama tik deklaratyviais strapsniais apie rengiamus istatymus ir paskirstomas lesas ir kazkokie rinkos pakilimai ar nusmukimai. Tai jau net nejuokinga.

A. D.

item