Londono meras reikalauja, kad valstybė vaikus galėtų atimti dėl tėvų politinių įsitikinimų

Anot Londono mero Boriso Johnsono, iš tėvų, kurių politinės pažiūros yra radikalios, vaikus turėtų paimti valstybė. Tai nerima kelianti...



Anot Londono mero Boriso Johnsono, iš tėvų, kurių politinės pažiūros yra radikalios, vaikus turėtų paimti valstybė. Tai nerima keliantis požiūris turint omeny, kad į tėvus, kurie remia tokias politines jėgas kaip Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partija, jau ir dabar nusitaikiusios socialinės tarnybos.

Rašydamas savo kassavaitinėje skiltyje, B.Johnsonas teigė, kad "įstatymas radikalizaciją turėtų neabejotinai traktuoti  kaip vaikų išnaudojimo formą"

Nors idėja reklamuojama neva pagrįstai teisinant, jog ji sustabdys vaikų vertimą "potencialiais žudikais ar savižudžiais sprogdintojais", B.Johnsonas teigė, kad ji taip pat galėtų būti pritaikyta ir labiau miglotomis aplinkybėmis, tokiomis kaip vaiką mokant būti "pilnu neapykantos". 

Meras pareiškė, kad vaikai, kurių tėvai remia Britų nacionalinę partiją, imigracijai įnirtingai besipriešinančią dešiniąją politinę organizaciją, gali būti paimti globai esant "ypatingoms" aplinkybėms.

Vis dėlto vaikai iš tėvų atimami kur kas mažiau kraštutinėmis aplinkybėmis. 

2012 m. vietos valdžios taryba globojamus vaikus atėmtė iš poros todėl, kad jie priklausė Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partijai, kuri yra trečia didžiausia politinė partija Jungtinėje Karalystėje, greičiausiai laimėsianti ateinančiuose EP rinkimuose. 

Socialiniai darbuotojai tėvams, turėjusiems pavyzdingą globėjų charakteristiką, pranešė, kad vaikai atimti dėl jų priklausomybės "rasistinei partijai". Nepriklausomybės partija vietos valdžios tarybos pavadinta "rasistine", nes ji priešinasi "aktyviam multikultūralizmo skatinimui". 

Jei toks pat matas bus taikomas visur, daugybei konservatorių ir libertarų iškils grėsmė netekti savo vaikų, nes Tėvynės saugumo departamentas "laisvės mylėtojus" šiuo metu charakterizuoja kaip ekstremistus ir prilygina juos teroristams. 

Johnsono straipsnis pasirodė savaitės po to, kai Škotijoje išleistas įstatymas, suteikiantis valstybei teisę auklėti kiekvieną vaiką šalyje iki 18 metų kiekvieną vaiką. Krikščioniškasis institutas šį žingsnį pavadino "baisiu valstybės čiuptuvų išsiplėtimu į šeimą".

Įstatymas kiekvieną tėvą laiko potencialiu vaiko išnaudotoju ir valdžios žmonėms suteikia atsakomybę sekti vaikus pagal programą, kuri skamba kaip išplėšta tiesiai iš tokio romano kaip "Puikus naujasis pasaulis". 

Abertay universiteto dėstytojas dr. Stuartas Waisonas sako, kad mažiausiai tikėtina, jog valdžios sargai susitelks į keletą rimtų vaikų išnaudojimo atvejų, tačiau pasimes išsiplėtusioje susirūpinimų minioje.


Susiję

Pasaulis 882960140974572552

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

Bijau, kad to mero politika labai patiks mūsų mankurtams. Iš karto taip greitai neišdrįs, bet - ginkdie! - jei turės valdžią ilgiau, sulauksim ir tos neosovietinės baisybės - vaikai kaip valstybės/valdančios ideologijos nuosavybė.

item