Marine Le Pen: svarbiausia neleisti šiai federalinei Europos Sąjungai judėti į priekį

Prancūzijos Nacionalinio fronto lyderė Marine Le Pen ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje partijos būstinėje pareiškė, kad p...



Prancūzijos Nacionalinio fronto lyderė Marine Le Pen ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje partijos būstinėje pareiškė, kad padarys viską, ką tik galės, kad Europos Sąjunga sugriūtų.

„Kaip pagerinti Europos Sąjungos padėtį? Leidžiant jai sugriūti. Iš Europos sistemos laukiu tik vieno – kad ji susprogtų. Mes turime laukti, kol viskas sugrius, o jei įmanoma, tam padėti, kad įgyvendintume laisvų nacijų Europos projektą.“

„Tai, žinoma, įmanoma tik tuomet, kai išnyks didžioji dauguma dabartinių ES struktūrų“, kalbėjo ES parlamento narė. Ji ėmė kurti aljansą su Nyderlandų ultradešiniosios Laisvės partijos lyderiu Gertu Vildersu, kad po EP gegužę vyksiančių rinkimų ES įstatymų leidžiamajame susirinkime sukurtų stiprią euroskeptikų frakciją.

Prie jų galėtų prisijungti ir Belgijos flamų nacionalistų partija „Flamų interesai“ („Vlaams Belang“), Šiaurės Italijos separatistų partija „Šiaurės lyga“ ir Austrijos Laisvės partija.

„Vaidmuo, kurį privalome suvaidinti mes, patriotiniai rinkėjų atstovai Europos Parlamente, svarbiausia bus jokiu būdu neleisti šiai federalinei Europos Sąjungai judėti į priekį“, pabrėžė Le Pen. Ji mano, kad Prancūzija praradusi savo suverenitetą. Ji ketina pasiekti atvirų sienų politikos atšaukimo ir pasisako prieš ES normų primetimą Sąjungos narėms.

Jos siekius palaiko vis didesnis skaičius prancūzų, dėl vyriausybės vykdomų taupymo priemonių kaltinančių Briuselį. Situaciją aštrina ir vis auganti imigracija, ypač iš musulmoniškų kraštų, o tai gresia gyvenimo būdo ir visuomenės modelio pokyčiais. Apklausos patvirtina, kad EP rinkimuose Nacionalinis frontas surinktų daugiausia balsų, aplenkdamas ir pozicijoje esančius cionalistus, ir opozicijos konservatorius.

Vertė Erika Drungytė

Šaltinis: www.ekspertai.eu


Susiję

Pasaulis 5036694785661495133

Rašyti komentarą

6 komentarai

Anonimiškas rašė...

Melskime Dievą, kad ši Moteris ir NF laimėtų.

Anonimiškas rašė...

Vienok neramina aljansas su atvirai proizraelietiška ir progėjiška olandų ultraliberalų partija.

Pikc rašė...

Žmonės, venkite neomarksistų primestų etikečių - "ultradešinieji", "radikalai" dar "buržuazinių nacionalistų" betrūksta. :)
Šiaip jau, visi tie "ultra" ir "radikalai" kur kas labiau tiems patiems neobolševikams tiktų. ;)

Pikc rašė...

Na, pirmiausia, tai ne "progėjiška" o "pro-pederastine", bet šiaip sutinku - nacionalistai Vakarų Europoj gyvena GEROKAI kitokiomis realijomis, negu normalūs žmonės.

justinapril rašė...

ATEINA CUNAMIS ...
Tautininkai, nacionalistinės pakraipos judėjimai, kurie dar taip neseniai buvo visaip marginalizuojami, šiandien Europoje virsta vis įtakingesne politine jėga. Tai reiškia, kad tautos nori būti suverenios.


Yra labai įdomių įžvalgų, dalykų, į kuriuos reikėtų atkreipti visiems, ypač mūs lyderiams ...


Praėjusių metų lapkričio 13 dieną Prancūzijos tautinio išsivadavimo lyderė Marina le Pen (Marine Le Pen) ir Olandijos Laisvės partijos lyderis Gertas Vildersas (Geert Wilders) paskelbė tai, kad po rinkimų į Europarlamentą, kurie įvyks kitų metų pavasarį, jie planuoja suformuoti "Europietišką aljansą už laisvę", apjungiantį visus ES tautinius judėjimus.

"Nuo šio momento - paskelbė ultradešinieji, -prasideda Europos išlaisvinimas nuo savimi pasivadinusio elito- Briuselinio monstro, kuris jau seniai nesiskaito su tautų interesais."

Marina Le Pen ir Vildersas kviečia atsisakyti eurobiukratų peršamo integracijos modelio (CCCP-2) kurį jie įvardino "GLOBALINE ANOMALIJA" ir žmonių pavertimo vergais sistema ir paragino grįžti prie kontinentinio bloko, kuris remiasi savarankiškų, suverenių tautų bendradarbiavimu ir lygiaverte partneryste.

Prie šios aljanso greičiausiai jungsis švedų, austrų tautinė linija, kurie itin nepatenkinti vykdoma imigrantų politika. Prancūzijoje Marijos Le Pen judėjimas lyderiauja pirmose gretose, auga panašių judėjimų reitingai visoje Europoje.


KLAUSIMAS, kodėl iki šiol tautinis - euroskeptinis judėjimas nesugebėjo sukurti stipresnio aljanso?

Visų PIRMA, priešingai nei sisteminės partijos, jie labai didelį dėmesį skyrė skirtumams, egzistavusiems tarp šalių ir nebuvo pasiruošę eiti į dialogą su šalimis -istorinėmis priešininkėmis.

ANTRA, didele kliūtimi buvo lyderių a m b i c i j o s, asmenybės k u l t a s, kuris vyravo panašiuose judėjimuose.

TREČIA - ideologiniai skirtumai, kurie neišnyko ir šiai dienai. Pavyzdžiui, minėtas Vildersas palaiko Izraelį, gėjus ir feminizmą, o štai Marija le Pen kovoja už tradicines vertybes ir įtartinai vertina politiką vykdomą Palestinos atžvilgiu.

Tačiau juos labai suartina vienodas požiūris (aišku neigiamas) į vykdomą imigracinės politiką, bei nepakantumas eurobiurokratiniam aparatui, ko pasėkoje visi prieštaravimai tampa ne tokiais esminiais.

Viso to pasėkoje euroskeptikai (optimistinis scenarijus) gali surinkti virš 30 proc vietų Europarlamen te. "Tai bus pats ekstremaliausias, pats radikaliausias parlamentas per visą savo istoriją"

Marijos le Pen patarėjos žodžiais: " dabar jau nebus galima sakyti, kad Nacionalinio fronto lyderė klaidžioja viena dykumoje. Tai tikras cunamis, ir jeigu aš būčiau federalistas, aš labai išsigasčiau to kas ateina ir pradėčiau panikuoti"

Puikus ir talentingai sukaltas analitinis straipsnis -apžvalga apie tai kas vyksta visoje Europoje. Labai rekomenduoju- išsamiam vaizdo susidarymui


W W W .odnako.org/blogs/show_33210/

Anonimiškas rašė...

Jau rašiau - kokia nauda iš tokio pseudobloko su Vilderso gėjais ir feministėm. Panašu, kad jis yra tiesiog Izraelio nupirktas euro-neoliberalas. Einant tokiu keliu, po 4 metų Le Pen rems pedikų įsivaikinimus ir žemių pardavimą aukcionuose.

item