Lietuvos gyventojai nepritaria vienos lyties santuokai ar partnerystei

Po apklausos, atliktos lapkričio mėnesį, kuria atliko visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ Lietuvos notarų rūmų užsaky...

Po apklausos, atliktos lapkričio mėnesį, kuria atliko visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ Lietuvos notarų rūmų užsakymu, paaiškėjo, kad galimybę užregistruoti tos pačios lyties asmenų partnerystę teigiamai arba greičiau teigiamai įvertino 7 proc. apklaustųjų, o patenkinamai – 4 proc.

Neigiamai siūlymą įteisinti tos pačios lyties asmenų partnerystę įvertino 79 proc. respondentų, 10 proc. neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Palyginti su 2012 metais atlikta analogiška apklausa, pritariančių vienos lyties asmenų partnerystės registravimui sumažėjo 3 procentiniais punktais (2012 metais – 10 proc.), o nepritariančiųjų – pagausėjo 5 proc. punktais (2012 metais – 74 proc.), praneša Lietuvos notarų rūmai.

Neigiamai vertinama ir galimybę sudaryti tos pačios lyties asmenų santuoką. Tik 5 proc. vertina teigiamai arba greičiau teigiamai, o 3 proc. – patenkinamai.

Net 84 proc.nepritaria, o 8 proc. neturėjo nuomonės. 2012 metais vienos lyties asmenų santuokos galimybei pritarė 7 proc., nepritarė – 78 proc. apklaustųjų.

Apklausa atlikta pagal reprezentatyvaus tyrimo metodiką. Apklausta tūkstantis žmonių, kurių amžius 18 ir daugiau metų.

Šaltinis: www.alkas.lt

Susiję

Politika 6208089118111797581

Rašyti komentarą

4 komentarai

Anonimiškas rašė...

Mūsų tautiečių įgimtas ,,savisaugos instinktas'' stiprus. Tai įvardinti žodžiu - ,,homofobija", kuris turi aiškiai negatyvų atspalvį, bei psichologini poveiki, kai yra naudojamas ne pagal savo tikrąją prasmę yra niekinga. Mus, kartu su Ukraina, Rusija, Vengrija, Kroatija(ir kas tik prieštarauja "teisingųjų nuomonei") dergia per pasaulinę žiniasklaidą ant viso pasaulio. Mūsų Tauta nėra netolerantiška, bet viskam yra ribos. Esam pakankamai apsišvietę ir žinome(o kas nežino nesunkiai gali susirasti internete), kad tai buvo išbraukta iš psichikos sutrikimų sąrašo 1992m, be pateiktų pagrindžiančių medicininių įrodymų(o kad yra kitaip įrodymų esama). Tai leidžia daryti prielaidą, kad galbūt yra manipuliuojama didžiųjų politinių jėgų, siekiant savų interesų.
Tautos nuomonę reikia gerbti. Elgiamasi priešingai ir mus vadindami netolerantiškais ir visokiais kitokiais negatyviais apibūdinimais, bei naudodami ,,spaudimą" ,patys parodo mums netoleranciją, net agresiją tam tikruose "rėmuose" . Mes turime savo vertybes ir jomis gyvename ilgus šimtmečius ar net tūkstanmečius, tad kodėl turėtume leisti, kad svetimi mums primestų, kaip gyventi būtent dabar? Sako be tų "naujovių" pražūsime. Ar tai negrasinimas? Sako gyvenimas keičiasi ir prie naujovių reikia suspėti, bet panašiau jog užuot keistųsi, jos yra prievarta keičiamos, nes jei tai vyktų natūraliu evoliucinių principų, mes to net nepastebėtume. Argi ne taip?

Anonimiškas rašė...

Jau ir pedofiliją paskelbė orientacija ta pati JAV psichiatrų asociacija.

Anonimiškas rašė...

Iš tikro yra net partija pedofilų Europos Sąjungoje ar asociacija, bet ir jie aišku norės savo privilegijų, kurias sieks įteisinti įstatymais pavadindami "prigimtinės teisės" eidami paskui heteraksualus. Per Garliavos įvykius kažkas pasakė: ,,neapgynėm, dabar ateis mūsų eilė" lyg pranašiški žodžiai...
Siūlyčiau seimui skubos tvarka įrašyti į mūsų Konstituciją, kad šeimą gali sudaryti tik moters ir vyro sąjunga. Ir tai nežinia ar gelbės, žinant, kad Europos Sąjungos įstatymai viršesni nuo 2004m. kai įstojome. Uždrausti knygutes kaip: Princas įsimyli karalių ir kitas, kurias jau diegia mūsų vaikams. Žiūrėkit ką vaikai mokykloje mokosi ir kaip sistemingai stumiamos iš apyvartos knygelės susijusios su tradicine šeima. O tai rėmimą iš už Atlanto daug kas dabar gauna, vardan gerų norų. Kaip sakoma ,,gerais norais kelias į pragarą grįstas" O jau straipsnių pasipylė galybė "plaunančių smegenys". Nespėju skaityti ir juoktis iš to ką ten rašo :D Bet kitus veikia. ta įtaiga. Auginti vaikus gali tik žmonės be psichikos sutrikimų ir tikrai ne Amerikos psiaudo mokslininkų ar juvenalinės justicijos patikrinti. Kiek žinau žmogaus teisės yra traktuojamos kaip prigimtinės, bet kažkas užmiršta, kad jos gali būti apribotos, dėl kokių nors asmens sutrikimų, dėl paties ir aplinkinių saugumo.
Ką gi laukiam kada įteisins kraujomaiša (čia rimtai). Nė nesapnavau ankščiau apie tokias ne sąmones, bet jau laikas suprasti kokioje šių dienų realijos.

TEISMAS rašė...

Lietuvos zmoniu nuomone yra seniausiai niekam neidomi ir nereikalinga. Viskas kas bus naudinga valdantiesiems tai ir bus priimta ir taikoma. Lietuva NERA SUVERENI VALSTYBE!!!

item