Premjeras A.Butkevičius pasisakė prieš dvikalbes lenteles Vilniaus krašte

Rugsėjo 1 d. Ministras pirmininkas duodamas intervių BNS spaudos agentūrai be kita ko pasisakė ir apie Valdančiosios koalicijos bendražygių ...

Rugsėjo 1 d. Ministras pirmininkas duodamas intervių BNS spaudos agentūrai be kita ko pasisakė ir apie Valdančiosios koalicijos bendražygių Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) siekį rašyti lietuviškus gatvių ir vietovių pavadinimus rašyti ir lenkų kalba įteisinant dvikalbės lentelės Vilniaus krašte.

Premjeras sakė, kad visiems Lietuvos piliečiams turi būtų vienodos sąlygos ir, patikslino, kad yra privalu gerbti valstybę, Konstituciją ir šalies įstatymus, o tai reiškia dvikalbių lentelių neturi būti.

Paklaustas apie galimybę rašyti asmenvardžius nelietuviškais rašmenimis premjeras sakė, kad šis klausimas yra svarstonas ir sprendimas priklausys nuo teisininkų ir specialistų siūlymų. Jis užsiminė apie  kelias sprendimo galimybes: įvedamos trys papildomos raidės arba į pasą klijuojamas papildomas įdėklas…

„Tai jautrus klausimas. Reikia ieškoti gero sprendimo, kuris tenkintų visas puses, ir vengti emocijų. Tai tikrai specialistų reikalas,“ –  tvirtino Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius.

Šaltinis: www.alkas.lt

Susiję

Politika 7296640840423911290

Rašyti komentarą

item