Romualdas Ozolas. Neuždrausite švęsti Kovo 11-osios!

Jau ne pirmą kartą Vilniaus miesto savivaldybės tarnautojai įžūliai piktnaudžiauja, pažeisdami konstitucines piliečių teises organizuoti vie...


Jau ne pirmą kartą Vilniaus miesto savivaldybės tarnautojai įžūliai piktnaudžiauja, pažeisdami konstitucines piliečių teises organizuoti viešus renginius. Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja, atstovaujanti politinei partijai Lietuvos lenkų rinkimų akcijai (būsimoji švietimo ir mokslo viceministrė), informavo, kad savivaldybė nesuteiks „leidimo“ tradicinėms tautinio jaunimo Kovo 11-osios eitynėms. Esą todėl, kad pagal naujos redakcijos Susirinkimų įstatymą pirmumo teisę pasirinkti valstybinėms šventėms skirtų renginių laiką ir vietą turi valstybės ir savivaldybių institucijos. Jokių renginių savivaldybė dar nėra numačiusi, tačiau politiškai angažuoti jos tarnautojai jau iš anksto žino, kad tradicinė jaunimo eitynių vieta - Gedimino prospektas - bus užimta visą dieną šiems dar nesugalvotiems savivaldybės renginiams.

Dėl panašių mėginimų sutrukdyti Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo Akto signatarų ir kitų visuomenės veikėjų iniciatyvai organizuoti mitingą prie Seimo šie tarnautojai jau sulaukė galutinio teismo sprendimo, iš kurio turėjo būti aišku, kad savivaldybė neturi teisės nesuteikti leidimų viešų renginių organizatoriams, nemotyvuotai siūlyti kitą renginių laiką ar vietą. Tačiau matyti, kad tie patys tarnautojai nieko nepasimokė, ir Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo Akto signatarai tikriausiai padarė klaidą, kad nekėlė jiems baudžiamosios bylos dėl piktnaudžiavimo valstybės tarnyba.

Šį kartą įstatymą pažeidę ir nelojalūs valstybei tarnautojai jau kėsinasi ne tik į pamatines konstitucines piliečių laisves, bet ir į teisę savo sostinėje laisvai švęsti savo valstybės Nepriklausomybės atgavimo dieną. Kreipiamės į visus Lietuvos patriotus ir klausiame, kiek dar pakęsime tyčiojimąsi iš Lietuvos valstybės, jos Konstitucijos ir įstatymų, taip pat iš kiekvienam lietuviui ir tikram piliečiui brangių dvasinių vertybių. Reikalaujame, kad šis gėdingas Vilniaus savivaldybės administracijos sprendimas būtų nedelsiant atšauktas, kad jį priėmę asmenys būtų nušalinti nuo pareigų ir kad tautinio jaunimo eitynių organizatorių būtų deramai atsiprašyta. Jei tai nebus padaryta, pasiliekame teisę imtis visų Lietuvos Respublikos Konstitucijoje ir įstatymuose numatytų teisinių priemonių ir pilietinių iniciatyvų.

Apskritojo stalo vardu Lietuvos Respublikos Nepriklausomybės Atkūrimo Akto signataras Romualdas Ozolas

Vilnius, 2012 12 14

Susiję

Įžvalgos 1760855250809902178

Rašyti komentarą

9 komentarai

Anonymous rašė...

Na, va kiek jau aburdų.

Austė rašė...

Gal savivaldybės valdininkai nevytų eisenos į nuošalią gatvę, jei rengėjai jiems surašytų numatomus šūkius? Tik nerašytų nieko nesakančių: "Lietuva – lietuviams“, „Menas – menui“, „Bankai – bankams“, „Niekas – niekam“, bet prikurtų prasmingų ir nuoširdžių: „Lietuvi, neskurdink lietuvio“, „Gerbk savo tautą ir kalbą“, „Neemigruok, siek tikslo čia“, „Lietuvoj ir žolė žalesnė“, „Lietuva – motina, neieškok pamotės“, „Būk lietuvių tautos medžio šakelė’, „Nekirsk tautos medžio šaknų“ ir pan. Jei būtų atsisakyta stereotipų, netinkančių daugiataučiam Vilniui, gal eisena ir nužygiuotų Gedimino prospektu.

Anonymous rašė...

Austei, tiem, kas nesupranta „Lietuva Lietuviams“ šūkio esmės, gal ir atrodo, kad jis netinka daugiataučiam Vilniui. Manau, kad jis labai netgi tinka šiai šventei ir eisenai ir nemanau, kad jo atsisakys, tai jau tapo tradicija.

Anonymous rašė...

Auste, eisena ir taip nužygiuos Gedimino prospektu. Pamanyk, lenkų norai... :)

Austė rašė...

Vistik labai apsidžiaugčiau, jeigu patriotiškas jaunimas kur nors nukištų, uždažytų, perrašytų tą "tradicinį" šūkį. Jis tik sukasi apie esmę, bet jos nepasako, kaip ir "Sviestas sviestuotas", "Teisingumas teisėtas" arba "Visa ta, kas gražu, yra gražu".
Užrašykite pirmąją mūsų himno eilutę "Lietuva – tėvynė mūsų" ir iškelkite, ji ne mažiau tradicinė, jungianti, vienijanti ir nė vieno neatstumianti."Lietuva – piliečiams" irgi būtų prasmingiau.

Anonymous rašė...

Lietuva - lietuviams, lietuviai - Lietuvai

Anonymous rašė...

Lietuva - lietuviams ir karaimams. Visi kiti turi savo valstybes, kur puikiai gali sau gyventi ir taip pat sakyti, kad ju valstybe yra ju, o ne musu :)
susitiksime kovo 11 -Gedimino prospekte, kaip visada nusiteike sventiskai ir pakiliai.

Anonymous rašė...

Lietuva - Lietuvos patriotams

Anonymous rašė...

... dar pamiršote pridėti prie šūkio politikus, žulikus, žydus ir patvorinius... :)))

item