Latvijos Seimo komisija pareikalavo sustabdyti „Lyčių lygybės diegimo plano“ realizavimą

Spalio 23 d. Latvijos Seimo Švietimo, kultūros ir mokslo komisija pareikalavo iš Premjero nedelsiant sustabdyti „Lyčių lygybės diegimo 201...

Spalio 23 d. Latvijos Seimo Švietimo, kultūros ir mokslo komisija pareikalavo iš Premjero nedelsiant sustabdyti „Lyčių lygybės diegimo 2012-14 m. plano“ realizavimą.

Po konsultacijų su ekspertais, gan emocingoje aplinkoje, Komisija priėmė sprendimą kreiptis į premjerą Valdį Dombrovskį ir pareikalauti nutraukti eksperimentus su gyvais vaikais. 

Pagrindinė priežastis – skandalingasis Danijos vaikų darželiams skirtas projektas, kurio rėmuose buvo išverstos ir yra diegiamos lytinį tapatumą trikdančios metodikos „Diena, kada Karlis buvo Karlina“ ir „Diena, kada Rūta buvo Richardas“. Seimo Komisijos nuomone, tokios metodikos yra pavojingos ir neturi būti diegiamos vaikų darželiuose.

Posėdyje Latvijos universiteto pedagoginio fakulteto profesorė Ruta Inara Kanepeje pranešė, jog atliko 400 studentų apklausą. Absoliuti dauguma būsimųjų pedagogų įvertino šias metodikas, kaip „šizofreninius kliedesius, kuriais siekiama suzombinti visuomenę“.

Tą patį rytą buvo paskelbtas 186 mokytojų iš 120 Latvijos mokyklų kreipimasis, kuriame išreiškiamas protestas prieš Gerovės ministerijos vykdomą tariamos „lyčių lygybės“, o realybėje genderizmo ideologijos plėtros politiką. 

Latvių pedagogai teigia, jog tame „Lyčių lygybės diegimo 2012-14 m. plane“ yra pavojingų visuomenės sveikatai ir šeimų gerovei dalykų, pvz., jie nurodo per išleistas metodines priemones vidurinėms mokykloms, kuriose yra propaguojama netradicinė seksualinė orientacija“. 

Mokytojai reikalauja nustoti brukti mokykloms pseudomokslines teorijas ir siūlo valdininkams ir biurokratams susipažinti su tikrų mokslininkų darbais. 

Net su šaltinių paminėjimu, kad ideologinio genderizmo idėjų moksliškumu įtikėjusiems mažaraščiams biurokratams nereikėtų perdėm vargintis, beieškant.


Parengta pagal Blogerio Zeppelinus įrašą socialiniame tinkle Facebook.

Susiję

Šeimos politika 8758498840954679842

Rašyti komentarą

item