Jungtinės Tautos nori uždrausti genderizmo kritiką

JT Generalinei Asamblėjai buvo pateiktas Generalinio sekretoriaus pareiškimas, reikalaujantis patraukti baudžiamojon atsakomybėn visus, pasi...

JT Generalinei Asamblėjai buvo pateiktas Generalinio sekretoriaus pareiškimas, reikalaujantis patraukti baudžiamojon atsakomybėn visus, pasisakančius prieš genderizmo teoriją, seksualinę orientaciją, lyties tapatybę bei lytinį švietimą.   

Rugsėjo mėnesį mepriklausomas ekspertas Victor Madrigal-Borloz, besidarbuojantis Jungtinių Tautų Žmogaus teisių taryboje, teigė, kad vyksta nuolatiniai „išpuoliai“ prieš homoseksualus ir translyčius.

Madrigal-Borloz nurodė, kad 2008-2013 m. JAV „anti-genderistinių” grupuočių sukaupta suma siekė $6,2 mlrd., tuo tarpu kovai prieš LGTB asmenų teises buvo skirta $1 mlrd. Tiesa, tokie duomenys prelegento buvo paimti iš kairiosios minties fondų Fordo fondo ir Arcus fondo.

Vienai tokių grupuočių Madrigal-Borloz priskiria Katalikų Bažnyčią. Madrigal-Borloz teigimu „katalikybės doktrinoje apie vyro ir moters papildomumą nurodoma, kad moterys neturi lygių teisių su vyrais, tačiau jos gali atlikti tam tikras socialines funkcijas“.  Madrigal-Borloz manymu, Katalikų Bažnyčios samprata apie šeimą pažeidžia žmogaus teises.

Madrigal-Borloz tvirtina, kad toks požiūris „kelia didelę grėsmę moterų teisėms bei skatina smurtą ir diskriminaciją dėl seksualinės orientacijos ir lyties tapatybės“.  Jis taip pat nurodo, kad JAV galioja draudimai, pagal kuriuos berniukams, negalintiems identifikuoti savo lytiškumo, draudžiama dalyvauti mergaitėms skirtose sporto šakose.

Madrigal-Borloz kviečia JR valstybes nares imtis „veiksmingų priemonių ir vieningų veiksmų kovai su atskirties praktika, pažeidžiančia tarptautines, regionines ir nacionalines žmogaus teises bei lyčių lygybės sampratą. Jo nuomone, „atskirties praktika prieštarauja tarptautinėms žmogaus teisėms, todėl ji turi būti traktuojama ją įtraukiant į teisės aktus ir tai laikant neapykantos kalbos bei neapykantos nusikaltimų kurstymu“.

Susiję

Šeimos politika 4379170056659636215
item