Raimondas Navickas. Nukrito lietuvių kaltintojų kaukės

Kaukės nukrito – Lietuvos žydų bendruomenės vadovai prisijungė prie kaltinimų Lietuvai ir lietuvių tautai dėl žydų išžudymo holokausto ei...

Kaukės nukrito – Lietuvos žydų bendruomenės vadovai prisijungė prie kaltinimų Lietuvai ir lietuvių tautai dėl žydų išžudymo holokausto eigoje. Prezidentas Gitanas Nausėda vykti į Izraelį klausytis Vladimiro Putino „istorijos pamokų“ atsisakė.

Tai, apie ką seniai buvo įspėję įžvalgesni žmonės, pagaliau nutiko. Dėka itin savalaikės Arūno Gumuliausko iniciatyvos Seime.

Jo pasiūlyta rezoliucija, neturinti įstatymo galios, o tiesiog atvirai ir aiškiai deklaruojanti paprastą faktinę TIESĄ – kad Lietuva, kaip valstybė ir lietuviai kaip tauta nedalyvavo holokauste ir neturi jokios kaltės dėl tragiško Europos žydų likimo Antrojo pasaulinio karo metais -  tapo tikru lakmuso popierėliu, parodžiusiu kam ši TIESA sukėlė baisingą alerginę reakciją, vos ne fizinį skausmą.

Įdomus dalykas – kai kas Lietuvoje suskubo raginti nepriimti tokios rezoliucijos. Su paprasta argumentacija: o kam reikalingas toks visiems žinomos TIESOS įtvirtinimas oficialiame Seimo dokumente? Taigi niekas ir nekaltina nei lietuvių, nei Lietuvos dėl žydų tragedijos – kam be reikalo rankas kilnoti, varginti Seimo narius?

Kaip manote, kas buvo pirmieji aiškintojai, kad TIESOS konstatuoti lietuviams nereikia?

Ogi pastaruoju metu liūdnai garsėjantis istorikas Arvydas Nikžentaitis, pareiškęs, kad visos tautos dėl žydų genocido niekas ir nekaltina, todėl siūlymas perteklinis.

„Aš esu prieš bet kokios kolektyvinės kaltes, lietuvių tauta holokauste nedalyvavo, kitas dalykas, jei mes dėl šito sutariam, tai kam įstatymas? Mano galva, jis perteklinis“, – spaudoje postringavo istorikas.

„Misterio Aciprašau“ pravardę Europoje turintis Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius suskubo porinti, jog nepastebėjo tokių kaltinimų mūsų tautai.

„Tai dalis mūsų istorijos, tamsioji dalis, tai dalis lietuvių gelbėjo žydus, buvo ir tokių, kurie dalyvavo holokauste, tiesiogiai ar ne. Tiesos paieškos svarbios, nemanau, kad kas nors kaltina visą tautą, nepastebėjau tokių kaltinimų, bet kad priekaištauja,, kad ne iki galo išaiškinam tiesą, tokių priekaištų yra buvę. Ir jie ne be pagrindo“, – skundėsi ministras L. Linkevičius.

Na, ir Prezidentas G. Nausėda pradžioje pasidavė tam vajui ir uždavė retorinius, kaip jam pasirodė, klausimus:

„Kas kaltina, kad Lietuva kaip valstybė, kaip tauta vykdė holokaustą? Ar yra tokie kaltinimai? Tiesą sakant, aš neturiu, čia ką pridėti, juolab kad jokio nutarimo projekto, kuris būtų svarstomas Seime, aš ir nematau. Nežinau, gal jis bus kada nors pateiktas. Jeigu bus pateiktas, tuomet ir kalbėsime, dabar tokio projekto tiesiog nėra, todėl aš važiuoju į Izraelį dalyvauti holokausto minėjimo renginyje…“, – radijo laidoje teigė G. Nausėda.

Tačiau netrukus kažkokie išmintingi ir geriau nei URM ministras informuoti patarėjai pašnibždėjo Prezidentui, kad Izraelyje jo lauks nuo aukštos tribūnos visam pasauliui rėžiamos V. Putino „istorijos pamokos“, į kurias atsakyti galimybės jam suteikta nebus. Būtent dėl šios priežasties į Izraelį atsisakė vykti Lenkijos Prezidentas Andžejus Dūda.

Labai sveikintina, kad Lietuvos Prezidentas pagaliau susiprato ir nusprendė palaikyti kaimynus, vietoje jungtinio Kremliaus Agitpropo bei Holokausto industrijos renginio Artimuosiuose Rytuose dalyvaudamas tradicinėse Aušvico išlaisvinimo paminėjimo iškilmėse Lenkijoje.

Visgi nemaloniausias dalykas nutiko Lietuvoje. Mūsų visuomenė, kartu su Nikžentaičiu, Linkevičiumi bei Nausėda gavo aiškų atsakymą į klausimą „kas kaltina, kad Lietuva kaip valstybė, kaip tauta vykdė holokaustą? Ar yra tokie kaltinimai?“

Tokie kaltinimai yra. Juos įgarsina tiek Kremliaus Agitpropo kanalai, tiek holokausto industrijos veikėjai, tiek jų parankiniai Lietuvoje.

Štai, šios dienos [sausio 21 d. – Alkas.lt]  pareiškime Lietuvos žydų bendruomenės atsakingi vadovai atvirai ir aiškiai prisijungė prie tokių kaltinimų, paskelbdami Lietuvos žydų asociacijos Izraelyje antilietuvišką pareiškimą su kaltinimais lietuviams bei tiesiogiai ragindami prisijungti prie minėtos organizacijos kurstomo antilietuviško šabašo, nukreipto prieš A. Gumuliausko pasiūlytą rezoliuciją, kurioje, kaip minėta, tiesiog deklaruojama faktinė TIESA.

Kelios citatos iš LŽB platinamo teksto – patys įvertinkite stilių ir turinį:

…Prieš Naujuosius metus Seimo narys, Laisvės kovų ir valstybės istorinės atminties komisijos (LKVIAK) pirmininkas Arūnas Gumuliauskas pasiūlė sukurti parlamentinę rezoliuciją, skelbiančią, kad LIETUVOS VALSTYBĖ bei LIETUVIŲ TAUTA nedalyvavo žydų žudynėse per Antrąjį pasaulinį karą, nes šalis buvo okupuota sovietų, o vėliau nacių Vokietijos. A.Gumuliauskas nusprendė atleisti LIETUVĄ nuo Holokausto siaubo, nes ją okupavo Rusija ir Vokietija!
/…/
Šių metų pabaigoje įvyks dar vieni Seimo rinkimai ir galimybė jam išsiskirti, pasiūlius parlamentinę rezoliuciją, leidžiančią LIETUVAI ir LIETUVIAMS išsilaisvinti nuo Holokausto, per kurį žuvo 95% Lietuvos piliečių, gyvenusių iki nužudymo. Jie buvo geri lietuvių kaimynai ištisus 600 metų.

Holokausto metu LIETUVIŲ ŽUDIKAI buvo „pranašesni“ savo darbe, todėl į Lietuvą buvo vežami žudyti Lietuvos žydai iš kitų Rytų Europos šalių. Nesunku žudyti kūdikius ir moteris.

LIETUVIŲ ŽUDIKŲ žiaurumas buvo tokio lygio, jog sukrėtė net nacių SS kariškių veteranus, kurie buvo patyrę žmogžudžiai.

Pirmaisiais nacių okupacijos mėnesiais LIETUVIAI sunaikino didžiąją dalį žydų, o iš anksčiau skelbtos informacijos žudikų būta tūkstančiai kurie dalyvavo ir vykdė žmogžudystes 214-oje Lietuvos vietovių..
/…/
…naujasis Lietuvos antisemitizmas nori balsuoti dėl parlamento rezoliucijos, iškreipiančios istoriją? Juodoji dėmė visada bus prisiminta ir jos negalima ištrinti jokia rezoliucija! Žudikai negali būti jokios demokratijos herojais. Mes nepamiršime ir neatleisime.

….privalome perduoti aiškią žinią Lietuvos vadovams, išrinktiems pareigūnams, kad mes padarysime viską, kas būtina, kad nedelsdami sustabdytume šią RASISTINĘ ir ANTISEMITINĘ rezoliuciją, įskaudinančią išgyvenusių Holokaustą asmenų ir jų šeimų, tų daugiau nei 200 000 žydų, nužudytų Lietuvoje Holokausto metu atminimą…

Štai po tokiais žodžiais mūsų tautos ir valstybės adresu pasirašo ne tik Lietuvos žydų asociacija Izraelyje, bet ir Lietuvos žydų bendruomenės vadovai. Dar kam nors kažkas neaišku?

Pasirodo, pasaulyje yra jėgų, kurioms vos ne fiziškai skauda girdint TIESĄ – ir jos ketina dėti visas pastangas, kad tik ta TIESA nebūtu oficialiai įtvirtinta Lietuvos Seime! Nes tai gali užkirsti kelią jų pastangoms primesti mūsų valstybei ir tautai prasimanytą kaltę ir įvairiais būdais dar kartą numelžti mūsų biudžetą šimtamilijoninėmis „kompensacijomis“!

Po viso šito nebelieka jokių abejonių – A. Gumuliausko siūloma rezoliucija su banalios TIESOS konstatavimu PRIVALO būti priimta Seime! Antilietuviškų jėgų isterika ir bandymas bet kokiais būdais užkirsti tam kelia – geriausias įrodymas, jog TIESOS įtvirtinimas oficialiu lygmeniu yra labai prasmingas ir būtinas veiksmas.

Akivaizdu, jog po to, ką mes išvydome, visiems klausinėtojams „o kam to reikia? O tai kas mus kaltina? Taigi niekas mūsų nekaltina, o jei taip, tai ir rezoliucijos su banalios tiesos deklaravimu niekam nereikia“ teks užsičiaupti.

Kaukės nukrito, pabūgę TIESOS lietuvių kaltintojai parodė savo skaisčius veidelius. Ne itin malonus siurprizas, bet ką jau padarysi.

Lietuviams teks gyventi su šiuo žinojimu, į kurį dar teks atsižvelgti ateityje. Primenu, jog 2020-uosius Seimas paskelbė Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metais, todėl jaučiu pareiga daugiau rašyti minėtomis temomis.

Kad jau liepė, taip ir bus.

Susiję

Raimondas Navickas 2377987651995717834
item