Policija sulaikė už K. Škirpos pagerbimą ir Trispalvę viešoje vietoje

Sausio 3 dienos naktį prie pulkininko Kazio Škirpos alėjos pirmojo Lietuvos savanorio žvakutėmis pagerbti atėję keturi piliečiai buvo išv...

Sausio 3 dienos naktį prie pulkininko Kazio Škirpos alėjos pirmojo Lietuvos savanorio žvakutėmis pagerbti atėję keturi piliečiai buvo išvaikyti policijos, o viena iš jų - sulaikyta ir sumušta policijos pareigūnų. Formali sulaikymo priežastis iki šiol nežinoma, tačiau sprendžiant iš įraše užfiksuotų pareigūnų kalbų - tai Lietuvos vėliavos turėjimas, „nesankcionuotas mitingas“ arba „nepaklusimas policijos pareigūnų reikalavimams“.

Sulaikytoji moteris, lietuvių kalbos mokytoja Astra Genovaitė Astrauskaitė, buvo prievarta pasodinta į policijos automobilio bagažinę kartu su koviniais šunimis, nuvežta į policijos nuovadą, kur nepateikus kaltinimų tardyta ir apieškota. Pasak sulaikytosios, atimtas jos telefonas, motyvuojant tuo, kad ji galinti įrašinėti policijos veiksmus. Kadangi jai nebuvo leista skambinti nei artimiesiems, nei advokatui, moteris nesutiko pasirašyti pareigūnų jai siūlomų dokumentų. 

Sulaikymo metu teigta, kad moteris atsisakė pateikti savo asmens duomenis, nors jos pačios teigimu, savo vardą ir pavardę ji nurodė iškart - anksčiau nei tą padarė pareigūnai, o asmens dokumento su savimi neturėjo.

Nuovadoje prieš mokytoją panaudotos specialiosios poveikio priemonės, t.y. fizinė prievarta. Dėl to iškviesta greitoji pagalba, nuvežusi ją į Lazdynų ligoninę, kur gydytojas traumatologas patvirtino įvairių sumušimų faktą. 

Papildyta. 

Po pietų Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė žiniasklaidai pateikė paaiškinimą, kad A. Astrauskaitė sulaikyta tik tapatybės nustatymui. 


Susiję

Demokratija ir valdymas 5540371450212885999

Rašyti komentarą

item