ES Parlamente uždraustos nacionalinės vėliavos

papildyta. Europos Parlamento pirmininkas Davidas Sassoli nusprendė, kad ant parlamentarų darbastalių nacionaliniai simboliai turi būti...

papildyta.

Europos Parlamento pirmininkas Davidas Sassoli nusprendė, kad ant parlamentarų darbastalių nacionaliniai simboliai turi būti draudžiami. Toks sprendimas sukėlė kai kurių šalių narių atstovų pyktį. Anksčiau ES Parlamento nariai rūmų salėje, priešais savo kėdes, galėjo turėti tos šalies, kuriai jie priklauso, vėliavas. Bet nuo šiol tokios galimybės nebebus.

Pirmadienį Naidželas Faradžas (Nigel Farage), britų Brexito partijos lyderis, Twitter platformos žinutėje pasauliui išreiškė savo pyktį. Jis rašė, kad ką tik nuo jų suolų ES Parlamente buvo nurinktos nacionalinės vėliavos. 

„Mūsų Didžiosios Britanijos vėliavos Parlamento pirmininko nurodymu ką tik buvo nuimtos nuo mūsų suolų Europos Parlamente. Nacionaliniai simboliai dabar yra uždrausti. Ačiū Dievui, mes išeiname“, - rašė jis.

Peteris Kofodas (Peter Kofod) iš Danijos Liaudies partijos (Folkeparti) taip pat pasinaudojo socialinėmis medijomis, kad išreikštų savo pyktį dėl šio sprendimo. Facebooke Kofodas parašė, kad nuo tos vietos, kur jis sėdi, nuimta Danijos vėliava.

„Kaip visą laiką elgiasi ES elitas? Iš kur ateina jų neapykanta? Kas jie mano esantys, kai jie leidžia sau taip elgtis? Europos Sąjunga ruošiasi tapti federacija - tada nacionalinės valstybės ir apsisprendimas kliudo biurokratų ir ES mylėtojų svajonei! Tai šlykštu!“ - teigė P. Kofodas.

papildyta

Socialiniuose tinkluose šios naujienos neigti ir ES garbę ginti suskubo buvusi ir esama TS-LKD europarlamentarės R. Morkūnaitė-Mikulėnienė ir R. Juknevičienė. Jų teigimu, žinia apie pašalintas vėliavas yra melaginga. Savo pozicijai pagrįsti R. Juknevičienė paskelbė nuotrauką, kurioje matyti, kad EP salės šone esančios vėliavos vis dar stovi savo vietoje. Tai, kad šalių narių vėliavos nuimtos nuo europarlamentarų darbo stalų, konservatorėms neatrodo nei problema, nei apskritai verta paminėjimo.

„Jeigu gerbiamos TS-LKD atstovės skaitytų ne vien antraštes, bet ir atsidarytų naujienas, kuriomis dalinasi, tikriausiai net ir jos pastebėtų, kad tekste labai konkrečiai kalbama apie vėliavų pašalinimą nuo europarlamentarų darbo stalų. Jokie kiti - neįvykę ir išgalvoti - pakeitimai nėra minimi. Ar pašalinimą nuo stalų galima vadinti draudimu? Gal ir vertas diskusijos klausimas. Jei antraštė būtų: „Sužinokite, ko ant savo stalų pasigedo Europos Parlamento nariai“, jokių problemų nebūtų kilę. Man daug įdomiau, kodėl kai kitų šalių europarlamentarai vėliavų dingimu iš jų darbo vietos pagrįstai piktinasi, Lietuvoje išrinktos pseudokonservatorės didesne problema laiko, jų akimis, nereikšmingo portalo antraštę, o ne tai, kokius signalus siunčia Europos Parlamento pirmininkas socialistas Davidas-Maria Sassoli“, - skirtingų kartų konservatorių pasipiktinimu stebėjosi politologas Vytautas Sinica. 


Vertė Daiva Jakubonienė.

Susiję

Pažangos ideologija 6817466634401872639
item