Komunistai išeina, kad sukurtų naują partiją – be kultūrmarksizmo

Beveik pusė Komunistų partijos narių Malmėje (Malmö) ją palieka. Jie ketina kurti naują darbininkų partiją, kuri nesirūpins daugiakultūri...

Beveik pusė Komunistų partijos narių Malmėje (Malmö) ją palieka. Jie ketina kurti naują darbininkų partiją, kuri nesirūpins daugiakultūriškumu, LGBT ir alarmizmu dėl klimato.

Gydytojas Nilsas Litorinas (Nils Littorin), žinomas komunistas, vienas iš palikusiųjų partiją, mano, kad šių dienų politinė kairė tapo elito dalimi ir kad šiandien „darbininkų klasės požiūriai yra atmetami kaip svetimi ir problemiški“.

„Jie nesupranta, kodėl tiek daug darbininkų nemano, kad daugiakultūriškumas, LGBT judėjimas ir Greta Thunberg yra kažkas fantastiško, bet mano, kad mes esame 1930-ųjų Vokietijoje, ir kad darbininkai, kurie balsuoja už SD (aut. past. Sveriges demokraterna – Švedijos demokratai) yra užsikrėtę kažkokia nacistine liga“, - sakė jis vietos laikraščiui Lokaltidningen.

Litorinas apibūdina kultūrmarksistinę ideologiją kaip valstybinę ideologiją, kuri „spaudžia žmonėms gerklę“.

Ši naujoji partija dar neturi vardo, bet, kaip teigia Nilsas Litorinas, ji tikriausiai nesivadins „komunistų“, nes dabar tai yra žodis, kuris „maišomas su purvu“. Jos tikslas yra 2022 metais pakliūti į miesto tarybą.

Tarp dirbančių rinkėjų auganti parama Švedijos demokratams paskutiniu metu atskleidė problemą, kaip einantys pareigas kairieji elgiasi su tikrais darbininkais. Bet šis klausimas dabar yra lyg karšta bulvė, jo siekiama vengti.

Pirmadienį  portalas Ledarsidorna paskelbė dėmesio sulaukusį  marksisto Markuso Alardo (Markus Allard), vadovaujančio vadinamajai kairiųjų populistų Erebro (Örebro) partijai, straipsnį. Šiame straipsnyje Alardas kaltina kairiuosius, kad jie visiškai iškeitė savo klasinius pagrindus nuo darbininkų į parazituojantį, subsidijų finansuojamą „sluoksnį viduriniosios klasės viduje“.

„Sluoksnį, kurio pozicija gamyboje galėtų būti apibrėžta kaip perteklinė tam, kad socialinė gamyba vyktų. Šis sluoksnis linkęs būti priklausomas nuo valstybės, kuri subsidijuoja jo egzistavimą. Jie gyvena iš to, ką perveda visuomenė.“

Išvertė Daiva Jakubonienė.

Parengta pagal 'Kommunister hoppar av – startar nytt parti utan kulturmarxism'.

Susiję

Pažangos ideologija 2160204878264844954
item