Georgas Soros'as: „Globalizmas nugalės nacionalizmą“

New York Times nuotr. Nors nacionalizmas pastaraisiais metais patyrė žymių laimėjimų -  „ Brexit'as “ , Donaldo Trumpo ir Matteo S...

New York Times nuotr.
Nors nacionalizmas pastaraisiais metais patyrė žymių laimėjimų - Brexit'as, Donaldo Trumpo ir Matteo Salvini pergalės rinkimuose - Georg'as Soros'as vis dar tvirtai tiki, kad galiausiai globalizmas liks dominuojančia jėga.

Nesename interviu, duotame New York Times, Soros'as, Vengrijoje gimęs milijardierius, globalistų pirmeivis, sakė, kad nacionalistai-populistai kaip Donaldas Trumpas yra laikini nukrypimai ir globalizmas nacionalizmą galiausiai įveiks.

Nacionalizmo banga Europoje, Šiaurės Amerikoje bei kitose pasaulio dalyse Soros'ui yra ne daugiau nei sutapimas.

Turiu pripažinti, kad situacija pasisuko prieš mane, tačiau nemanau, kad pralaimėjau, kalbėjo Soros'as kitame interviu NPR radijuje, New York Times tuo tarpu teigdamas: Trumpas yra anomalija ir jis aiškiai teikia pirmenybę savo asmeniniams interesams, o ne nacionaliniams. Manau, tai prisidės prie jo žlugimo kitąmet. Taigi aš šiek tiek spėju, kad reikalai pasisuks kita linkme.

Tame pačiame interviu Soros'as, vienas dosniausių leftistinių partijų Europoje ir Amerikoje remėjų, teigė tikintis, kad Trumpas pralaimės 2020 metų rinkimus ir kad Masačusetso senatorė Elizabeth Warren yra labiausiai tinkanti būti prezidente.

versta iš voiceofeurope.com




Susiję

Pažangos ideologija 1026824367185757409
item