Aptartos K. Škirpos archyvo plėtros galimybės

Informacijos analitikos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Vidmantas Valiušaitis ir Lietuvos diplomato Kazio Škirpos marti Kristina Tyliutė-Ški...

Informacijos analitikos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Vidmantas
Valiušaitis ir Lietuvos diplomato Kazio Škirpos
marti Kristina Tyliutė-Škirpienė; lnb.lt nuotr.
Rugsėjo 4 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje apsilankė Lietuvos diplomato Kazio Škirpos šeimos atstovė p. Kristina Tyliutė-Škirpienė. Susitikime su bibliotekos generaliniu direktoriumi prof. dr. Renaldu Gudausku viešnia pasiūlė perduoti Nacionalinei bibliotekai šiuo metu JAV esančius K. Škirpos šeimos archyvo dokumentus, taip papildant jau esantį fondą.

Pokalbyje, kuriame taip pat dalyvavo generalinio direktoriaus pavaduotoja Sandra Leknickienė, Dokumentinio paveldo tyrimų departamento direktorė Jolanta Budriūnienė ir Informacijos analitikos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Vidmantas Valiušaitis, buvo aptartos Nacionalinėje bibliotekoje saugomo K. Škirpos archyvo plėtros galimybės.

Atnaujintos Nacionalinės bibliotekos infrastruktūra yra pajėgi užtikrinti palankias ir kokybiškas archyvinių dokumentų fondo saugojimo sąlygas. Taip pat atkreiptas dėmesys, kad tyrėjams ir mokslininkams bus sudarytos tinkamos sąlygos naudoti K. Škirpos archyvo dokumentus.

Susiję

Istorijos politika 7844325798728429339
item