Genderizmo propaganda mokyklose: lenkai ginasi. O mes?

kaunoforumas.com Atostogos eina į pabaigą ir artėja nauji mokslo metai. Mokslo metams rengiasi ne tik tėvai ir mokiniai, bet ir iš ...


Atostogos eina į pabaigą ir artėja nauji mokslo metai. Mokslo metams rengiasi ne tik tėvai ir mokiniai, bet ir iš vietinių ir užsienio subsidijų mintančios įvairiausios organizacijos, „iniciatyvos“ ir šiaip „aktyvistai“, mokantys atsilikėlius Rytų europiečius tolerancijos ir modernaus seksualumo naujovių.

Kaip praneša Lenkijoje veikiantis fondas – Teisinės kultūros institutas „Ordo Iuris“, pastaraisiais metais ypač stengiamasi patekti į mokyklas ir propaguoti vulgarų seksualumą nuo pat pirmųjų klasių. Naudojamasi ir oficialia kai kurių savivaldybių parama. Siekiama išmokyti vaikus „džiaugsmo ir malonumo liesti savo kūnus“, propaguojama „masturbacija ankstyvoje vaikystėje“.

Į „Ordo Iuris“ kreipiasi tėvų organizacijos, gaunami elektroniniai laiškai ir telefono skambučiai iš mokytojų, pasirengusių apginti vaikus nuo po seksualinio švietimo priedanga paslėptos kryptingos seksualinės propagandos. Prieš kelias dienas taip pat Lenkijos vyskupo katalikiškojo švietimo komisija perspėjo tėvus apie vietos valdžios finansuojamas klases ir paragino pateikti švietimo deklaracijas.

Šios augančios baimės nėra nepagrįstos. Dvejų metų kampanijoje „Gelbėkime vaikus!“ fondas ištyrė situaciją beveik 700 Lenkijos mokyklų, o kampanijos ataskaita buvo paskelbta Nacionalinio švietimo ministerijos tinklalapiuose. Nustatyta, kad daugiau nei pusėje mokyklų tokios organizacijos vykdė savo veiklą pažeisdamos švietimo įstatymus, be tėvų žinios ir sutikimo.

Ypač šokiruojantys yra tėvų, kurie sužinojo apie demoralizacijos pamokas tik iš savo sumišusių ir skandalingų vaikų, liudijimai. Užsiėmimų metu jie buvo skatinami piešti nepadorius erotinius piešinėlius, vartoti vulgarią seksualinę kalbą, jų gėda ir drovumas buvo sąmoningai naikinami, išbalansuojant natūralią vaiko vystymosi eigą. Šios žalingos veiklos organizatoriai atstumia tėvų vaidmenį ir atima iš jų konstitucinę teisę auginti vaikus pagal savo įsitikinimus.

Apetitas kyla bevalgant ir naujosios visuotinio seksualumo religijos skleidėjai eis iki galo. Lenkijoje ateinančiais mokslo metais grėsmė yra dar didesnė, nes po to, kai vasario mėnesį Varšuvoje buvo pasirašyta LGBT deklaracija, vėlesnės vietos valdžios institucijos paskelbė lytinio švietimo įgyvendinimą, pagrįstą prieštaringomis, indoktrinuotomis PSO rekomendacijomis. Tai ne tik sekso pedagogų organizacijų veikla, prasideda koordinuojama akcija, finansuojama iš vietos valdžios biudžeto.

Vietos valdžiai dažniausiai nerūpi tėvų valia ir nuomonė. Dar prieš pasirašant LGBT deklaraciją daugelis Varšuvos mokyklų buvo priverstos vesti radikaliai ideologines „neapykantos kalbos pamokas“. Užsiėmimų scenarijuose buvo akcentuojama, kad studentai, abejojantys vaikų įvaikinimu homoseksualių asmenų vardu yra „homofobai“, o abejojantieji mečečių statybų finansavimo iš savivaldos lėšų teisėtumu – „islamofobai“.

Be Varšuvos, Gdansko ar Poznanės, Płockas taip pat ruošiasi tokioms pamokoms – per vieną iš vasaros festivalių Płocko prezidentas Andrzej Nowakowski pakvietė Anją Rubiką su „SexedPL“ dirbtuvėmis į Płocko mokyklas. Ir Balstogės prezidentas Tadeušas Truskolaski prieš kelias dienas taip pat paskelbė apie panašią veiklą.

„Ordo Iuris“, bendradarbiaudamas su tėvų organizacijomis ir mokytojais parengė pirmąjį vadovą Lenkijoje „Tėvų teisės mokykloje“, kuriuo siekiama suteikti tėvams išsamių žinių apie jų teises ir įstatyminius būdus veiksmingai apsaugoti vaikus nuo žalingo, demoralizuojančio mokymo turinio. Teisiniai reikalavimai, taikomi tiek pasirenkamai, tiek privalomai veiklai dažnai nėra žinomi tėvams ar mokytojams, todėl jų paprasčiausiai nesilaikoma.

Tėvams bus padedama, jie bus konsultuojami kokių veiksmų gali imtis kovojant su nepriimtinu turiniu pamokose ir seminaruose, o mokytojai sužinos, kaip turėtų atrodyti jų teisėtas dalyvavimas išorinių organizacijų vykdomoje veikloje. Bus teikiamos ekspertų parengtos tėvų deklaracijos, kuriose tėvai pasilieka teisę spręsti dėl vaiko dalyvavimo lytinio švietimo užsiėmimuose susipažinus su jų programa ir turiniu.

Pradėjus teikti mokykloms tokius tėvų pareiškimus priėmimas buvo teigiamas, nes viešas, teisiškas, mokykloje padarytas veiksmas taip pat yra parama mokyklų vadovams. Iš pokalbių su mokytojais paaiškėjo, kad daugeliui direktorių galimybė remtis šiais teiginiais bus svarus argumentas ginantis nuo išorinių organizacijų ar vietos valdžios, bandant priversti neteisėtai, prieš tėvų valią organizuoti radikalaus lytinio švietimo užsiėmimus.

Siekiama, kad rugsėjį kiekvienas iš tėvų turėtų galimybę teisiškai įpareigojančiu būdu išreikšti savo valią apsaugoti vaiką nuo žalingo turinio, esančio lytinio švietimo programose. Tuo atveju, jei deklaracija ar jos laikymasis susidurs su sunkumais, kiekvienam iš tėvų bus teikiama nemokama, profesionali teisinė pagalba. Bus bendradarbiaujama su tėvų organizacijomis ir religinėmis bendruomenėmis, vietinėmis organizacijomis, organizuojami edukaciniai susitikimai tėvams ir mokytojams visoje Lenkijoje.

Parengė Algimantas Rusteika.

Parengta pagal dlarodzicow.ordoiuris.pl ir ordoiuris.pl informaciją.

cropped-kauno-logo-naujausias.jpg

Susiję

Šeimos politika 7952769908920019278
item