„Google“ kaltinama cenzūravusi įrašą apie 10 Dievo įsakymų

Dennisas Prageris Dennisas Prageris, milijoninę auditoriją turinčio  PragerU  kanalo įkūrėjas, JAV Senate vykusiuose klausymuose pareiš...

Dennisas Prageris
Dennisas Prageris, milijoninę auditoriją turinčio PragerU kanalo įkūrėjas, JAV Senate vykusiuose klausymuose pareiškė, kad Google tikslingai riboja prieigą prie PragerU, konservatyvų edukacinio pobūdžio turinį kuriančio kanalo. Jo teigimu, Google netgi apribojo prieigą prie vaizdo įrašo, kuriame kalbama apie 10 Dievo įsakymų. YouTube platformą valdančios Google atstovai tokius kaltinimus neigia ir teigia nesantys politiškai šališki.

Google, kuri valdo YouTube, apribojo prieigą prie 56-ių iš 320-ies mūsų 5-ių minučių trukmės vaizdo įrašų ir kitų įrašų, kuriuos mes kuriame“, – JAV Teismų pakomitečiui Konstitucijos klausimais teigė PragerU įkūrėjas D. Prageris.

Jo teigimu, PragerU, nors ir ne vieną kartą prašė Google paaiškinti, kodėl jie apriboja prieigą prie PragerU vaizdo įrašų, jokių paaiškinimų taip ir nesulaukė. 

„Apribota“ reiškia, kad šeimos, kurios turi filtrus tam, kad apsisaugotų nuo pornografijos ir smurto, negalėtų matyti šių vaizdo įrašų, – senatoriams aiškino D. Prageris. – Tai taip pat reiškia, kad jokia mokykla ar biblioteka negali rodyti šių vaizdo įrašų.“

Google net apribojo prieigą prie vaizdo įrašo apie 10 Dievo įsakymų. Taip, 10 Dievo įsakymų“, – pabrėžė PragerU įkūrėjas.

Karan Bhatia, Google viceprezidentas valdžios ir viešosios politikos klausimams, teigė, kad kaltinimai nepagrįsti ir kad Google korporacija „nėra politiškai šališka“.

„Iš tikrųjų, mes nueiname ilgą kelią tam, kad sukurtume savo produktus ir užtikrintume, kad mūsų veikimas būtų vykdomas analitiškai objektyviu ir apolitišku būdu. Mes tai darome, nes norime sukurti įrankius, kurie yra naudingi visiems amerikiečiams. Mūsų paieškos sistema ir mūsų platformos atspindi čia esantį interaktyvų pasaulį“, – aiškino Google atstovas.

Senatorius Tedas Cruzas, JAV Teismų pakomitečiui Konstitucijos klausimais pirmininkas, duodamas interviu Fox News, susidariusią situaciją dėl Google komentavo pabrėždamas jos galią informacijos turėjimo atžvilgiu ir tai, kad ši galia panaudojama kitaminčiams cenzūruoti. 

Google gali būti pati galingiausia kompanija planetoje, nes je turi informacijos monopolį, apie tai, ką aš žinau ir ką jūs žinote. Ir ne tik tai: vis dėlto Google priklauso YouTube, kuris yra antras populiariausias planetos tinklalapis. Ir problema ta, kad jie naudojasi monopolio galiomis tam, kad nutildytų balsus, kurie jiems nepatinka“, – pabrėžė klausimus Senate iniciavęs T. Cruzas.


Susiję

Šiaurės Amerika 8945841933908887070

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonimiškas rašė...

Google nėra politiškai šališki. Naujausias anekdotas.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Ei, aš tą patį norėjau parašyti! :D Bet tiek to - tiesiog prisidėsiu: "Iš tikrųjų, mes nueiname ilgą kelią tam, kad sukurtume savo produktus ir užtikrintume, kad mūsų veikimas būtų vykdomas analitiškai objektyviu ir apolitišku būdu." vs. https://searchengineland.com/google-supports-gay-pride-month-rainbow-colored-banner-lgbt-related-searches-193999. Pasirodo, neomarksistinė propaganda yra "apolitiška". Be komentarų, kaip sako.

item