Rimantas Dagys. Abortas vaikui grėsmės nekelia?

propatria.lt nuotrauka  Ar, esant sąmyšiui galvoje, įmanoma apsaugoti negimusius vaikus? Po rezonansą sukėlusių pastarojo meto įvyk...

propatria.lt nuotrauka 
Ar, esant sąmyšiui galvoje, įmanoma apsaugoti negimusius vaikus?

Po rezonansą sukėlusių pastarojo meto įvykių visi puolė siūlyti kaip taisyti įstatymus, kad negimtų girti kūdikiai. Ypač aktyvūs tie, kurie iki šiol visus įtikinėjo, kad vaikas atsiranda tik gimus. Pagal juos, iki gimimo tai yra kažkas, tik ne vaikas, o tą „kažką“ motinos turi teisę abortu pašalinti. Liaudiškai tariant, pasiųsti į aną pasaulį. Įdomi logika: abortas liberalams nėra žmogžudystė, tačiau negimusio kūdikio nugirdymas alkoholiu – jau nusikaltimas.

Neseniai Lietuvoje turėjome ilgą ir varginančią diskusiją dėl Vaiko teisių pagrindų įstatymo. Šioms diskusijoms pradžią davė artimoje aplinkoje užmuštas mažametis vaikas, kuris, kaip teisingai vakar DELFI laidoje sakė vedėjas, galėjo vieną dieną tapti Lietuvos Prezidentu. Praėjusią vasarą šių diskusijų įtampą sustiprino masiškai valdžios institucijų iš šeimų atiminėjami vaikai, kurie dėl patirtų psichologinių traumų taip pat nebegalės tapti prezidentais. Vis dėlto, nors ir su didelėmis aukomis, galiausiai sugebėjome priimti adekvatų Vaiko teisių pagrindų apsaugos įstatymą.

Labiausiai juo nepatenkinti, žinoma, liko liberalai ir kairieji. Kodėl? Todėl, kad, kaip ir „abortų teisių“ klausimu, taip ir apsaugos nuo smurto klausimu – liberalams nuoširdžiai nerūpi vaikų teisės. Juk ar gali nuoširdžiai rūpėti vaiko teisės asmeniui, kuriam rūpi vaiko interesas nebūti mušamam, tačiau tuo pat metu nerūpi to paties vaiko interesas nebūti užmušamam iki gimimo, arba nebūti atskirtam nuo šeimos prieš jo valią? Labai norėtųsi, kad liberalai suprastų, jog bet kokios vaiko teisės nesuderinamos su motinos „teise“ į abortą. O mes, kurie tai suprantame, galime užduoti liberalams ir kairiesiems klausimą: kiek galimai būsimų prezidentų Lietuvoje buvo nužudyta abortų metu?

Tiek krikščioniams, tiek neideologizuotiems mokslininkams šiuo atveju nekyla klausimų, jie teigia, kad vaikas atsiranda susijungus moters ir vyro ląstelėms, todėl vaiko teisės turi būti ginamos nuo pradėjimo! Tik tai pripažinus galima kalbėti apie negimusio vaiko teisinę apsaugą, kurios Lietuvos įstatymuose praktiškai nėra, nes tam atkakliai priešinasi „teisės į abortus“ šalininkai. Iš tiesų, šios „teisės“ gynėjai prieštarauja pirmajai ir pagrindinei vaiko teisei, t.y. teisei gimti. Ši teisė, kaip ir visos kitos vaiko teisės, Lietuvoje privalo būti įtvirtinta įstatymu!


Susiję

Rimantas Jonas Dagys 2038462458664347599

Rašyti komentarą

11 komentarų

Pikc Kažinkavičius rašė...

Oi, užsirūstins neobolševikinis chunveibynas ir išmes jį už tokias nepolitkorektiškas mintis iš Anūko Konpartijos... :)

Anonimiškas rašė...

Amžina tiesa, pasakyta bet ji negirdima liberastokų ir panašių į juos veikėjų.

Anonimiškas rašė...

Tik padėkoti belieka Seimo nariui už principingumą ir drąsą.

Anonimiškas rašė...

klausimas p. Dagiui. Ar dar neskambino anukas su reikalavimais atsiimti sita straipsni? Gal jau ir is partijos teks atrimiausiu metu pasitraukti ne savo noru? Taigi, Gerbiamasis, destote nekrikscioniskai-demokratines mintis. Na cia susipainiojau, turejau galvoje netevynessajungiskas mintis. Ko gero ir vel nepataikiau. Ech, sunku su isitikinimais siais laikais.
Bet is tikruju, linkiu sekmes. Vienas is nedaugelio zmoniu toje partijoje, kuri galima vadinti konservatoriumi.

Anonimiškas rašė...

Žmonės darantys abortą ir priimantys palankius įstatymus abortui nusikalsta DIEVUI ir padaro labai sunkią nuodėmę. Pagalvokite ypatingai tie kurie pritariate ar kuriate įstatymus susijusius su abortais su saulę negyvensite ir norite ar nenorite reikės su DIEVU susitikti ir ką jam pasakysite kad tai buvo normali praktika deja prieš DIEVĄ nepasiteisinsite jokiais įstatymais ir išvedžiojimais, kol nevėlu išeikite iš viso to ir melskite DIEVĄ atleidimo

Anonimiškas rašė...

nepasitikiu ta partija visiškai (taigi, ir jos nariais, kurie sudaro tą partiją)

Anonimiškas rašė...

Žmogaus gyvybės šaknys yra iš kurėjo
Dievo,raudamas jas išrausi gyvastį,todėl ateina labai keistas dvikojo padaro iškrypimas.

Anonimiškas rašė...

pritariu

Nežiniukas rašė...

Įdomus straipsnio klausimas.

Teisinis atsakymas būtų toks: nekelia. Nes vaikas yra tik tas, kuris gimė. Taigi, jam abortai grėsmės nekelia.

O tas, kas negimė, teisiškai nėra vaikas - tai tik neišsipildžiusi Visatos Gyvenimo svajonė.

Panašiai Niurnbergo teisme klausė pareigūnai: pagal Vokietijos įstatymus mes nusikaltimo nepadarėme. Jūsų įstatymai mums negaliojo. Tai kokia teise jus mus teisiate? Nugalėtojų teise?

Niurnbergo teismas vistik juos nuteisė, nes rėmėsi žmogaus, kaip prigimtine teise.

Nors Lietuvoje irgi skelbiama, kad žmogaus teisės yra prigimtinės, tačiau tokia prigimtinė teisė, kaip ją suprato Tomas Akvinietis, Lietuvoje kaip ir praktiškai negalioja. Galioja pozityvistinės teisės dokrina. T.y. galioja tik paskelbti įstatymai.

O įstatymai leidžia tą kažką iš moters gimdos pašalinti.

Taigi, ar kelia vaikams grėsmę abortai?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Geri klausimai su akivaizdžiais atsakymais. Vis, dėlto, man asmeniškai būtų įdomu išgirsti atsakymą į klausimą KĄ veikia krikščionis-demokratas neobolševikinėje partijoje, kuri yra agresyviai ANTIkrikščioniška, ANTIlietuviška ir ANTIdemokratiška - ir kaip jis jaučiasi, traukdamas naivių žmogelių balsus šitai neobolševikinei partijai paremti. Tiesiog klausiu. :)

Anonimiškas rašė...

Mat jie atsakyti negali, todėl kad užpakalis suaugęs su kėde, o jie nekalba.

item