Jurga Lago: „Esu prieš genderizmą“

M. Šernos nuotrauka  Pastaruoju metu socialiniuose tinkluose pradėjo sklisti kelių metų senumo straipsnių nuorodos, atskleidžiančios, k...

M. Šernos nuotrauka 
Pastaruoju metu socialiniuose tinkluose pradėjo sklisti kelių metų senumo straipsnių nuorodos, atskleidžiančios, kad su Vytautu Radžvilu Europos Parlamento rinkimuose dalyvaujanti dizainerė ir rašytoja Jurga Lago anksčiau palaikė LGBT reikalavimus. Nuorodos skleistos masiškai ir dažniausiai - konkuruojančių politinių jėgų atstovų. Reaguodama į tai, Jurga Lago paaiškino, jog per pastaruosius keletą metų jos pažiūros LGBT ir genderizmo klausimais pasikeitė dėl šio judėjimo radikalėjimo ir perskaitytos literatūros. „Nesu prieš gėjus - esu prieš genderizmą!“, - teigia ji. 

„Man visiškai negėda keistis. [...] Tik ieškantis randa atsakymus. Netikiu jokiom tobulybėm, o visokių „teisingų” vengiu iš principo. Mano požiūris keičiasi su perskaitytomis knygomis ir patirtimi - LGBT radikalėjimas ir genderizmas yra paskutinių metų reiškinys Lietuvoje, nors pasaulyje tas vyksta senokai, tik dabar mus pasiekė literatūra ir kita. Mano požiūriui didžiausią įtaką turėjo Jordano Petersono persekiojimas ir pažintis su lietuvišku Paulo Kengoro knygos „Išardymu” leidimu. Nesu prieš gėjus - esu prieš genderizmą!“, - pasikeitusį požiūrį į LGBT reikalavimus aiškino Jurga Lago. 

Ji pridūrė, kad LGBT veikėjų norai kertasi su šeimos ir konkrečiai vaikų saugumu. 

Jurga Lago, kandidatuojanti antru numeriu Vytauto Radžvilo visuomeninio komiteto sąraše, pastaruoju metu nuolatos pasisako prieš įvairias socializmo formas. Praėjusiais metais internete itin plačiai sklido jos kalba prie Seimo vykusiame mitinge prieš vaikų atiminėjimą įgalinusias D. Šakalienės inicijuotas pataisas. Pačios J. Lago teigimu, jos pasikeitusiai pozicijai LGBT reikalavimų klausimais buvo lemtingas suvokimas, jog LGBT judėjimo ideologinės šaknys glūdi neomarksizmo ideologijoje. 


Susiję

Šeimos politika 3168927274508832201

Rašyti komentarą

41 komentaras

Anonimiškas rašė...

Kas gi tas „dženderizm“ lietuvių kalba? Jei tai lytiškumas, tai motina gamta sutvėrę gyvūnus, įskaitant žmones, taip, kad yra dvi lytys. Jei tai lyčių lygybė, tai ji pas mus įgyvendinta, nes moterys mūsų krašte ne tik stumdo popierius raštinėse ar dirba prekybos centruose, bet ir privalomai tarnauja kariuomenėje.

pranašas rašė...

Čia kaip sukčius pagautas už rankos dievagojasi: "daugiau taip nebedarysiu..." O mintyse: "būsiu gudresnis, pasirūpinsiu, kad kitą kart nesugautų."

Anonimiškas rašė...

Nepatinka man ta Jurga. Radžvilui jos reik?

Anonimiškas rašė...

„Man visiškai negėda keistis“ - gana įdomi mintis. Matome, kaip ateinama, pvz., į Seimą su viena partija, po to ta partija, frakcija paliekama, pereinama į priešingą pusę, o po kitų rinkimų pasirenkama jau trečia partija. Ir visada yra pasiteisinimas tokiems perbėgimams. Suaugęs, subrendęs, sąžiningas žmogus turi pastovias savąsias vertybes. Nesidairo, iš kur papūtę vėjas.

Nežiniukas rašė...

Visko gali būti, kad apsirinku, nepažįstu tos Lago, bet pagal nuotrauką žiūrint "falšyva" atrodo moteriškė.

1Chingishan rašė...

Man patinka Lago ir aš tikiu ką ji sako apie savo pasikeitimą. Daug žmonių iš meno nesupranta kokią žalą daro tie madingi ir tipo draugiški iškrypeliai. užtenka jiems gauti šiek tiek valdžios ir jie tampa ultra pedero-naciais- kaip ir įvyko visur kur jie buvo toleruojami kaip mol kažkokie nekenksmingi ir juokingi gyvūnėliai- o dabar kaip kanadoje visur reikalauja eutanazijų, abortų, pederastijos iškelimo aukščiau už normalią šeimą, vaikų atiminėjimų, krikščionybės draudimų ir persekiojimų, smegenų plovimo vaikams, mastrubacijų nuo 5 metų, emigrantų ir t.t. ir pan. To visko ankščiau nebuvo nes pederastai niekur nebuvo gavę valdžios, kurią jie gavo dabar (ir netrukus aišku ją praras) taip kad visai dėsninga kad tokia kaip Lago galėjo būti suklaidinta būdama tos viską teleruojančios bochemos burbule, kai tikro pasaulio jie nei mato ir net nesuvokia. malačius Radžvilas kad pamatė tokį žmogų, jį įvertino- nes toks supratęs savo klaidą yra daug didesnis kovotojas už moralę ir didesnis priešas iškrypeliams ir pederastams, nes jis juos žino iš vidaus ir žino visus jų žingsnius, jų strategijas, jų melą ir t.t. ir pan.

Anonimiškas rašė...

Klaida: „papūtę“ – galūnėje turi būti „ė“. Jei būtų buvęs sakinys „Papūtę pavasariniai vėjai atnešė tiek daug naivių vilčių“, tada „ę“ kaip ir tiktų. Atsiprašau.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Aš irgi neskubėčiau smerkti - labai gali būti, kad moteriškei, susidūrus su REALYBE, o ne lozungais, pradėjo veikti smegenys. Galų gale, N. Vasiliauskaitė irgi "pakeitė toną" (na, bent kažkiek). Be to, pozicija "buvau už tą fauną, bet pamačiau, kas vyksta - ir persigalvojau" dalies žmonių gali būti vertinama netgi labiau, negu nuo pat pradžių principinga pozicija, nes taigi "žino, ką šneka". :)

Anonimiškas rašė...

Man irgi.

ale, rašė...

Kaip ir jau rašiau, Jurga ryžosi atsižegnoti. "Falšyva", ar tik neužtikrintai jaučiasi: "patikės-nepatikės". O kaip bus, pamatysime. Juk tas priklauso ir nuo mūsų, jei neatleisime ir nuolat priekaištausime, tai tikrai "pateisins" mūsų lūkesčius ir pasirodys beesanti "falšyva".

Anonimiškas rašė...

„Mano požiūriui didžiausią įtaką turėjo Jordano Petersono persekiojimas ir pažintis su lietuvišku Paulo Kengoro knygos „Išardymu” leidimu.“ O, jeigu po pusmečio perskaitys dvi visiškai priešingas knygas ir jos ponios požiūriui turės vėl didžiausią įtaką? Kas tada, jei ateis priešingas dabartinei deklaruojamai nuostatai nušvitimas? Kodėl žmonės, einantys į politiką ir joje esantys, yra tokie panašūs? Tik balionėlių spalva skirtinga.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Galbūt ir taip.

Anonimiškas rašė...

Keista, kad ji tapo homofobe. Nes atrodė, kad mąstyti sugeba. Kaip ir Radžvilas, mėtosi iš vienos pusės į kitą. Nepasitikiu tokiais žmonėmis.

Anonimiškas rašė...

Nenoriu kenkti Lago, bet toks ir pasirinkimas: tarp prijaučiančių pederastamas ir tų kurie kažkada prijautė. Ir kur tu žmogeli anksčiau buvai, kai prijautei pederastams,- netyčia pasistoja klausimas. Matyt mes kviečiami elgtis kaip Kristus ir atleisti paklydusiems. Jos pasiaiškinimas labai derinasi su straipsniu apie dabartinius žmones, kurie nieko tikrai nežino (universitetų karas...).

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Grynai, o jeigu ji perskaitys knygą apie plokščią žemę, tai irgi sakys, kad pakeitė nuomonę?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

LABAI SVARBUS KOMENTARAS (1 dalis) Čia jau, galima sakyti, ilga istorija su tuo genderizmu. Genderizmas - paini sąvoka, nes ją daug kas naudoją kaip kekšę t.y. šitą sąvoką supranta, traktuoja kaip tik jiems šauna galvon, o pasidominčių, kaip yra iš tikrųjų, yra mažai.
Genderizmas yra pažiūra, ideologija, pagal kurią VISI žmonės iki vieno PAGAL lytį yra skirstomi į dvi skirtingas, NEPERSIKLOJANČIAS grupes: vyrus ir moteris. Žmogus yra arba vyras, arba moteris. Žmogus neturi būti ir vyras ir moteris vienu metu. Lygiai taip pat žmogus neturi būti nei vyras, nei moteris tuo pat metu. Arba tik vyras, arba tik moteris nuo gimimo iki mirties arba amžinai. Vyras turi elgtis/rengtis vyriškai, o moteris - moteriškai.
Jeigu atsitinka taip, kad žmogus yra neaiškus t.y. kažkas tarp vyro ir moters, tai būtent genderistai tokį reiškinį laiko nenormaliu, liga, išsigimimu, nelaime, negalia, nukrypimu nuo normos, prakeiksmu ar kaip nors pan. Šie nukrypimai yra netgi netoleruotini. Būtent visa tai ir yra pavadinta genderizmu.

Būtent TRANSgenderizmas ir yra pažiūra ar ideologija, anot kurios būti mišrios lyties yra taip pat normalu, kaip kad būti tik vyru arba tik moterimi pagal genderistų supratimą. Pagal transgenderistus/trangenderizmą, pavyzdžiui, yra normalu, jeigu žmogus su peniu elgiasi/rengiasi kaip moteris. Elgesį čia galima suprasti ne tik kaip kasdienį bei įprastą, bet ir kaip seksualinį. Genderistui toks žmogus nėra normalu.

Be šių dviejų pažiūrų yra dar ir trečioji, platesnė ir ESMINĖ pažiūra/ideologija šiose lytiškumo temose, kuri apgaubia tiek genderizmą, tiek transgenderizmą, tiek lgbt. Trečioji pažiūra, aš net nežinau, kaip ji tiksliai vadinasi... Ši pažiūra yra toks mąstymas, kad BET KOKS žmogaus lytiškumas, tuo pačiu, ir seksualinis elgesys, yra toks, koks jis yra IR KAD VISI LYTIŠKUMAI YRA LYGIAVERTIŠKI VIENAS KITAM. Pagal šią ideologiją, dviejų ar daugiau gėjų seksas laikomas lygiavertiškas reproduktyviam(!) dviejų heteroseksualių vyro ir moters lytiniam aktui. Seksas su gyvūnais ir t.t. visa tai yra laikoma lygiavertiška kartu su bibliniu vyro ir moters lytinių organų paskirtimi šioje trečioje ideologijoje. Pagal trečiają idealologiją, žmonėse esti ne du,o milijonai skirtingų lytiškumų ir visi (įskaitant ir tuos, kurių yra mokoma biblijoje) jie laikomi norma ir lygiavertiškais vienas kitam.

Anonimiškas rašė...

LABAI SVARBUS KOMENTARAS (2 dalis)

Būtent ši trečioji ideologija, siekdama normalų žmonių lytiškumą sulyginti su įvairiausiais ištvirkimais ir iškrypimais, išranda ir naudoja tokius terminus, kaip heteroseksualumas, heteronormatyvumas VS homonormatyvumas, konstruktas VS dekonstrukcija, biologinė lytis VS socialinė lytis/identifikacija, homo-, bi- transseksualumas, cislytis VS translytis, rekreacija VS reprodukcija, seksualumas VS aseksualumas, genderizmas VS transgenderizmas, duotybė VS ne duotybė, patriarchatas VS matriarchatas ir daug daug kitų.

Trečioji ideologija siekia žmones įtikinti, kad lytiškumas yra labai laisvas ir labai platus, apimantis ir pedofiliją, zoofiliją ir kad nėra kokio nors konkretaus lytiškumo, kuris būtų geresnis už visus kitus. Kitaip sakant, trečioji ideologija bando žmonėms įteigti, kad lytiškumas yra reliatyvus dalykas, ir kad nėra vieno kurios nors geriausio ar tinkamo lytiškumo.

Tie, kas sako, kad tinkamas žmogaus lytiškumas yra tik toks, koks aprašytas biblijoje, kaip tinkamas, tai pagal trečiąją ideologiją, yra laikomi/apšaukiami atsilikėliais, kultūros gniaužtų aukomis, o tie, kas dar ir gina ir viešai pasisako už tradicines (biblines) vertybes yra žeminami, šmeižiami, išjuokiami, laikomi nesantaikos kurstytojais visuomenėje. Taigi, trečioji ideologija yra giliai satanistinė.

Bet kodėl Radžvilas nekovoja prieš trečiają ideologiją, o kovoja tiek prieš genderizmą? Nors genderizmas yra arčiausiai biblinio lytiškumo supratimo! Reikalas tas, kad Radžvilas arba susimaišė terminuose ir aiškiai neįvardija, prieš ką jis kovoja, arba jis yra vilkas avies kailyje. Keista. Tokiu būdu jis save diskreditavo. Jis pasirodė, kad nelabai atidžiai domisi lytiškumo temomis šiandieninėje politikoje tiek Lietuvoje, tiek tarptautiniu mastu. Ir jam gresia apsijuokimas, jeigu jis pradės kalbėti Europos Parlamente apie kovą ne prieš trečiają ideologiją, ar net ne prieš transgenderizmą, o būtent prieš... genderizmą. Vadinasi, Radžvilas su savo komanda skelbiasi, kad kovos ne prieš esminę trečiają ideologiją, o prieš vieną iš daugybės trečiosios ideologijos punktų, kuris yra pats tradiciškiausias. Dėl to Radžvilas pasirodė kaip aukščiausios prabos tolerastas. Tai pat ir jo komanda. Jeigu jis būtų aiškiai įvardijęs, kad kovoja prieš sodomiją, kad kovoja prieš trečiąją ideologiją, tada aš už jį tikrai pasirašyčiau su džiaugsmu. Bet dabar to nebus.

Jurga Lago irgi, matyt, nemato reikalo pasidomėti giliau. Kovos ji prieš genderizmą, kas reiškia, kad ji kovos prieš tradicinę šeimą Europos Parlamente. Baugoka, tiesa? Gal Radžvilas užsimanė prie lovio į gyvenimo pabaigą? Visgi Radžvilas turėjo pamatyti, kad jis gauna kritikos dėl terminų vartojimo ir jis, kaip potencialus atstovas Europos Parlamente turėtų reaguoti. Bet ar jis reaguoja?..

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Ne, ne pilnaties poveikis. Pats žinai, kad tavo žodžiai yra melas. Ne tik tu tai žinai. Jokie spec. preparatai. Tau jie nepadės. Putokis.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Gal tu, Pick, nebekliedėk.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 03.05, pats nekliedėk. O dėl V.Radžvilo nesirūpink - tai ne tavo rekalas.

Anonimiškas rašė...

to 2019-04-23 16:09
Tai kad nekliedžiu (juk supranti). O kas liečia rūpinimąsi Radžvilu, tai čia yra ne senelių namai, o komentarų skiltis, jei dar nepastebėjai. Sunku pakelti tiesą? Tiesa drasko akis? Žemai puolei, jei prisireikė jau net aiškinti, kur reikalas mano, o kur ne mano. Nuo tokių kaip tu Radžvilas atrodo dar didesnis diletantas. Neturi pakankamai savigarbos pripažinti, kad klydai? Koks tu apgailėtina(s)!..
Ir dar pridėsiu: Vilniuje ne vienas pilietis buvo priėjęs prie manęs prašyti, kad už Radžvilą parašą padėčiau dėl EP. Visi, mano nuostabai, pasirodėt, kaip keistuoliai lunatikai sektantai. Kažkodėl galvojau, kad šito profesoriaus elektoratas protingesnis (žinoma, keli veikėjai negali atspindėti viso elektorato, bet protingesni galėjo nujausti kad kažkas ne taip). Pats profesorius yra išviešintas kaip nežinantis terminų ir kaip veikia RP. Tereikia DRĄSOS pažvelgti tiesai į akis. Tik ar jūs jos turit... Esat maldeikienių lygio.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Sėlis rašė...

Tamstelė prisižiūrėjo klounų pasirodymų? https://www.youtube.com/watch?v=_8WYCtNm8ww

Anonimiškas rašė...

Kokiais kriterijais vadovaujantis buvo sudaromas sąrašas, jo eiliškumas?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Ačiū, Sėli - dabar aišku ne tik, KAD psichas, bet ir KODĖL psichas. O aš galvoju - iš kur pas tą veikėją tokie idiotiški pezalai atsirado? Pasirodo, VA, iš kur. :)

Anonimiškas rašė...

Ai, ką gi jūs čia diagnostikomis užsiiminėjate, pilnatį jie mat dar prisiminė. Patys žinot, kad jūsų diagnozių priskyrimas man yra neapykantos forma ir dar ad hominem. Geriau jau būtumėte apmąstę, argumentavę, polemizavę, įvardinę, su kuo kai kurie nesutinkate ir kodėl, arba kur aš galbūt klystu, bet juk tai - ne visai lengvas protinis darbas! O dabar matosi, kad nuėjot lengviausiu keliu - dedatės psichiatrais ir aiškiaregiais. Radžvilo rinkėjai čia skaitosi. Jūs jam gėdą padarėt - dėl to jūs galite būti visiškai tikri.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Taip, Pick. Neapykanta. Panieka. Pikdžiuga. Visi šie žodžiai tinka. Bet rašiau ne tik apie tai. Nepastebėjai?

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 22.39, ko tu čia trie.... t.y. virkauji? Jei čia tau viskas taip blogai - eik pas tuos, kurie prašė savo parašo. Ot protinguolis - gaišti laiką kažkokiame saite, rašinėja, ginčijasi - kokia tau nauda iš tokios gaišaties? Čiuožk į visas keturias puses, ir bus ramu.

Anonimiškas rašė...

Kad ir kaip čia trokštumėte išvaryti mane, aš vistiek rašysiu, ir jūs man nieko nepadarysit. Jeigu jums tai nepatinka, tai niekas čia jūsų nelaiko, galit pasiimti slides ar pačiūžas ir keliauti nurodytomis kryptimis. Savo tuos ilguosius komentarus aš dar pakartosiu karts nuo karto.

Anonimiškas rašė...

Visokiems Pick ir kvailiukams turiu klausimą: jūs labiau prieš genderizmą ar prieš transgenderizmą?

supratingas rašė...

> Anonimiškas 2019-04-22 19:14

Norėčiau pasiteirauti ar artimiausiu metu sulauksime tęsinio/-ių?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 00.01 ,,...aš visitek rašysiu, ir jūs man nieko nepadarysit'' - taigi adminas galėtų jį/ją užblokuoti, čia aiškiai piktybinio fanatizmo simptomai.

Anonimiškas rašė...

Tai laikai atėjo iš iškrypimų daro mokslą, ir tiek įsijautė, kad rašo net ilgus kaip jiems atrodo ,,mokslinius'' teiginius, taip jau buvo komunizmo laikais, kaip iš šūdo darė sviestą, darė darė ir padarė, išvadoje parašė ; tepti galima bet valgyti ne, taip ir dabar, sumaišė įėjimą su išėjimų rado švyturį.

Anonimiškas rašė...

Išties meno, kultūros pasaulyje vyrauja šita ideologija. Dažnas norėdamas būti pripažintas ar tiesiog dėl patirties stokos, draugų įtakos tam pasiduoda. Sveikinu šią moterį pasisakančią kitaip. Nėra lengva, nes suprantu, kad norint būti menininku, taip sau užveri kai kuriuos kelius, bet kai durys uždarytos, Dievas atidaro langus.

item