Vytautas Radžvilas. Paskutinis mažas žingsnelis

propatria.lt nuotr. Laisvėjame. Visiškai taip, kaip kadaise prieš trisdešimt metų. Visur Lietuvoje į steigiamuosius Sąjūdžio susirinkim...

propatria.lt nuotr.
Laisvėjame. Visiškai taip, kaip kadaise prieš trisdešimt metų. Visur Lietuvoje į steigiamuosius Sąjūdžio susirinkimus ateidavo keli ar keliolika drąsuolių. Jie įžiebdavo laisvės kibirkštėlę. Po keleto dienų ar savaitės kitos ten jau vykdavo vieši ir gausūs mitingai. Suplevesuodavo Trispalvės ir drąsiai suskambėdavo anksčiau nutildytos dainos.

Šiandien einame tuo pačiu keliu. Vasario 16-ąją vykusios šauniojo jaunimo surengtos šventinės eitynės skyrėsi nuo ankstesniųjų ne tik tuo, kad buvo ypač gausios ir gražios. Jose jau pleveno kita nuotaika ir dvasia. Ankstesniais metais dalyviams žygiuojant Gedimino prospektu ir kitomis sostinės gatvėmis šaligatviuose būriuodavosi smalsuoliai. Buvo matyti, kad širdyje pritaria ir tyliai džiaugiasi, bet tik pavieniai iš jų prisijungdavo prie eisenos ir tik nedaugelis išdrįsdavo atvirai rodyti savo džiaugsmą. Vis ta baimė...

Šiais metais prisijungusių, besidžiaugusių ir atvirai sveikinusių jau buvo nepalyginti daugiau. Eitynių spinduliuojama vienybės ir drąsos jėga sparčiai tirpdė baimės įšalą sielose ir širdyse.

Kad galutinai išsilaisvintume, trūksta jau visai nedaug. Beliko žengti vieną mažyti žingsnelį. Fiziškai jis yra tik žengtelėjimas nuo stebinčiųjų šaligatvio į einančiųjų gatve būrį. Bet kartu tai yra lemiamas apsisprendimas ir didžiausias, koks tik gali šiame gyvenime būti, asmens dvasinis virsmas. Šuolis į dvasinę ir moralinę laisvę. Jį padaryti nėra lengva. Bet tam pasiryžus tampama kitu žmogumi. Žengus šį mažytį žingsnelį ateina šviesaus palengvėjimo akimirka, kai džiugiai pilna krūtine įkvėpus atsiveriančio naujo gyvenimo oro garsiai arba tyliai sau linksmai ištariama: NUO ŠIOL ESU LAISVAS!

Toji begalinė laisvė atsiveria ir būna pilnatviškai išgyvenama tik bendrystėje su tokiais pat kitais šios laisvės besiilginčiais ir į ją besiveržiančiais žmonėmis. Štai kodėl verta ir kviečiu ateiti į Kovo 11-osios eiseną – 15 valandą Katedros aikštėje.

Daugiau informacijos apie nacionalines eitynes „Už tikrą Kovo 11-osios Lietuvą!“ rasite – ČIA

Susiję

Vytautas Radžvilas 1752001484856439632

Rašyti komentarą

36 komentarai

Anonimiškas rašė...

Vėl liberastiniai šūkiai "už laisvę", gal Radžis grižo į liberalų gretas?

Anonimiškas rašė...

Ech Radžvilai, kodėl nėjai į prezidentus?.. Nėr už ką balsuot...

Etatinis komentatorius/50 per val. rašė...

Sveiki, chebryte. Pirmyn tautininkai, kelis dešimtmečius korta nėjo, dabar paeis ir pramušim kelias viečikes seimuky 2020!

Anonimiškas rašė...

Už laisvę nuo genderizmo, tautų maišymo ir Lietuvos naukinimo.

Sėlis rašė...

Ir vėl prieš eitynes pasipylė liberastinių pyspuogių vaitojimai. :D Ale bando trolinti, bet tik apsijuokia patys. :D

Pikc Kažinkavičius rašė...

"Pyspuogiai" - smagiai ir taikliai. :D
Gaila, kad tie gyvūnėliai per buki netgi tam, kad būtų juokingi. ;)

Unknown rašė...

O tos eitynės tikros? Tikresnės už anas kitas, tikras eitynes?

Bet kad sako jog anos tikros o šios Radžvilo,netikros, skirtos skaldyti ir kiršinti žmones...

Unknown rašė...

Radžis yra radžis, jis nori būti čigonų karaliumi ir maudytis aukse. Bet pamatęs jog karaliumi gali ir nebetapti, pradėjo viešus viduriavimu apie laisvę ir t.t. Gal net kartu su Vytuku straipsnius rašo, nes stiliukas tai labai panašus...

Copy/ Paste FB rašė...

Pasirodo ne tik KonserVatnykų tarpe viduriavimas, dėl Arvydo Juozaičio, bet ir įvairiose "radžvilinių" stovyklose...

Rengiamos atskiros eitynės, atsiranda įvairūs išvedžiojimai. Kaip tada, kai "radžvilinių" rankomis buvo sunaikintas judėjimas "Kitas pasirinkimas“, siekęs suvienyti patriotiškai nusiteikusias organizacijas ir Lietuvos žmones, prieš sisteminę valdžią...
Istorija kartojasi... Kuo daugiau pila ant žmogaus, kapstosi jo praeities pasisakymuose, knisasi dėl to kad rėmė Landsbergynui nepalankius kandidatus, tuo labiau norisi palaikyti tą, ant kurio puola visa ta landsbergyno fanų gauja... Išlikime budrūs, analizuokime ir supraskime kodėl visais frontais vyksta kapstymasis praeities sprendimuose ir jie patieikiami kaip blogi.

Blogi kam? V.Landsbergiui?

Nepasiduokime jų pastangoms, sujaukti mūsų protus. Nes tik kiršinimas ir skaldymas, yra jų išgyvenimo receptas. „Tas, kas mūsų nenugali, padaro mus stipresniais“

Anonimiškas rašė...

Negirdėjau, kad insultas padarytų ką nors stipresniu.

Anonimiškas rašė...

Nepastebėjau jokio viduriavimo dėl AJ. Delfis jį noriai spausdina, konservams paranki jo paskirtis eliminuoti Skvernelį iš 2 turo.

Anonimiškas rašė...

Tai pasirodo Radžvilas ir Sinica po Tatos letenėle./Galvojau, kad pletkas/. Negalėjote susivienyti su A. Juozaičiu ir padaryti vienu galingu eitynių vieni iki nepriklausomybės aikštės kiti iki Lūkiškių? Radžvilui matyt sąlyga pastatyta - važiuosi į Europa jei vykdysi mūsų užduotį. Sinica irgi konservatnikų įtakos sferoje. Kalbėti leidžia, bet sąlygas stato. Greitai paaiškės ir kas jam pažadėta.

Anonimiškas rašė...

IKI IŠDAVYSTĖS LABAI MAŽAS ŽINGSNELIS. Tiksliau vienas išgastingas pirstelėjimas

Anonimiškas rašė...

Įdomu, ką jiems pasakytų R. Ozolas už tokį susiskaldymą.?

Anonimiškas rašė...

Gal ką praleidom - ar Radžvilas išsikėlė prieš Juozaitį prezidento rinkimuose? O gal jis agituoja už kokį kitą kandidatą? Ar dar kaip trukdo ir skaldo balsus prezidento rinkimuose?

Anonimiškas rašė...

A. Juozaitis yra pavojingas šimonytei. Skvernelis į trejetuką neįeina, jis tik žiniasklaidos dėka ten sklando. Kuri žinoma tikrų skaičių negarsina. O jei ir garsina tai per savo koštuvą praleidę.

Juozaitis šioje fazėje pavojingas nebent pats sau rašė...

Nejuokinkit su tuo Juozaičiu. Padarė tuos šimtus susitikimų, kuomet važiuoja į kiekvieną kaimą, kuriame 5 žmonės susitikti ateina, neturi jis tų reitingų, neturi jis geros komandos, neturi jis jokių šansų apie antrą turą net svajot. Galima klausti nebent kiek nuo Skverno elektorato atmuš balsų

Anonimiškas rašė...

Atvirai Radžvilas šito nedemonstruos. Bet, kad kiša savo buvusiam bendražygiui pagalius į ratus - akivaizdu. Radžvilui maloniau bus matyti bankininką, finansistę /sugebėjusia pasiimti paskolą už pačius didžiausius galimus prpcentus/ ar policininką. Neįmanoma nuneigti. Tai akivaizdu.

Juozačio šansai rašė...

Kokias čia pasakas sekate. Žiūrint objektyviai, AJ jau dabar nebeturi jokių šansų, o dar čia kažkokios alternatyvos keliamos. AJ tėra projektėlis pramušti kelias vietas į Seimą.

Ozolo tekstas „Atsisveikinimas su Juozaičiu“ rašė...

https://www.facebook.com/tautosatgimimas/photos/a.177800966193449/339835363323341

Ogi pažiūrėkim ką pasakytų.

Sėlis rašė...

Anonimiškas 2019-03-09 11:42

Gal galite pagrįsti savo svaičiojimus? Nes dabar jūsų komentaras skamba be pagrindo kiršinančiai ir skaldančiai, kaip šito veikėjo: Juozačio šansai 2019-03-09 11:43. Liberastiniams troliams ir šiaip ataušusiams debilams dabar šauni proga vemti ir kitaip kišti pagalius į ratus. Pagalvokite, su kuo einate - ar kartu su liberastinėmis nuopušomis, lojančiomis tiek prieš Juozaitį, tiek prieš Radžvilą, ar su Tauta.

Sėlis rašė...

Ozolo tekstas „Atsisveikinimas su Juozaičiu“ 2019-03-09 11:45

Senos naujienos. Pats A. Juozaitis kątik paskelbė, kad su R. Ozolu susitaikė jau 2013 metais. Aišku, tas nepaneigia, jog Juozaitis klaidų darė, niekas be nuodėmės. Bet tai darė jau praeityje, o liberastiniai glušiai klaidas darė visada, bei DABAR. Galvokite. Juozaitis daug mažesnė blogybė, nei kiti kandidatai. Puidoko projektas išvis ne į temą, su besidubliuojančia rinkimine programa.

Sėlis rašė...

Juozaitis šioje fazėje pavojingas nebent pats sau 2019-03-09 11:41

Aiškiaregi, gal pirma rinkimų sulaukime? Ir prie ko čia tas skvernas? Mento elektoratas nesutampa su tautiškų žmonių. Mentas yra liberastas, polonofilas, bestuburis keliaklupsčiautojas. Čia tik arkliadantės šimonytės rinkėjas tokį galį rinktis, tik bėda ta, kad jis “neteisingoje” partijoje. Būtų konservatnikas - be problemų. Juk pažiūros tos pačios.

Sėlis rašė...

Čia tie, kur garsiausiai kriokia apie skaldymus ir pila purvą, šmeižia, PATYS yra didžiausi skaldytojai. Ploja jiems liberastiniai gaidžiai, patiems mažiau darbo.

Sėlis rašė...

Štai pavyzdys, kaip liberastinis degradas (Anonimiškas 2019-03-08 19:16) ir kažkoks durnelis iš Juozaičio kompanijos (Unknown 2019-03-09 04:16) dirba ranka rankon kiršinimo vardan. 1. Juozaičio vietoje, pradėčiau kompanijos apsivalymą, ir spirčiau nafik visus į šizofreniją bei skaldymą linkusius glušius nedelsiant, nepaisant to, kad šitas Unknown gali būti ir šiaip koks lopas iš šalies, įšokęs į vėmimo traukinį. Tiesiog gavo progą pasireikšti, nevykėlis. 2. Dėl liberastų viskas aišku - durni nuo gimimo. Čia nėra vilčių ką pakeisti.

Sėlis rašė...

Anonimiškas 2019-03-09 10:54

Citata: “Tai pasirodo Radžvilas ir Sinica po Tatos letenėle./Galvojau, kad pletkas/.” Tai ir YRA pletkas, išvis su sveiku protu nieko bendro neturinti šizofrenija. Tau dėkoja visi konservatnikai, liberastai ir šiaip gaidžiai už skaldymą. Pasiplok per petį, šaunuolis.

Anonimiškas rašė...

Jeigu A.J. šansų neturi, tai ko Tata taip stengiasi? Per Radžvilą priėjimą atrado. Skaldo.

kest turbo rašė...

tauta trisdešimtus metus mokysis žygiuoti bei mitinguoti. O toliau kas? Skelbtas kreipimasis būtų visai neblogas, nors tai ir lozunginio abstraktų rinkinio kreipimasis, jei rastųsi šie akcentai:

1.Užkardyti penketo mūsų "ikanomikos" "juodųjų skylių" - oligopolių, susiurbiančių visus piliečių piniginius resursus, kartelinį siautėjimą, prekybos tinklų, perdirbėjų, latifundijų, bankų ir vaistinių pavidale
2. Sureguliuoti oligopolių diktuojamų kainų santykį su algų, pensijų, pašalpų ir stipendijų augimo atsilikimais
3. Sukurti veiksmingą užimtumo politiką
4. Užtikrinti saugaus maisto be liekamųjų herbicidų, pesticidų ir fungicidų tiekimą į ugdymo, gydymo įstaigas mokiniams ir studentams bei ligoniams
5. Iš pagrindų pertvarkyti ne tik Lietuvos Mokslo tarybos, bet ir Lietuvos Mokslų akademijos veiklą, kad ji tarnautų tiesioginiams visuomenės interesams
6. Sukurti veiksmingą Lietuvos kultūros plačia prasme politiką
7. Atsikovoti taip vadinamą nacionalinį transliuotoją LRT - Lietuvos NVO raiškai

Galima teigti, kad ir Radžvilas, ir kiti "trintukai" tėra lozunginiai kalbėtojai, esminiams Lietuvos problemų sprendimams bei ES progresui neparašę nei vieno teisės akto projekto

Audrius rašė...

Vienas, dešimt ar šimtas žmonių nelabai ką gali pakeisti, nebent suburti daugiau bendraminčių. Manau, kad p. Radžvilui tai pavyks. Buvau, gal ir esu, nusivylęs visa politine sistema, bet čia, atrodo, gimsta kažkas geresnio. Mano ir, jei panašiai mąstote, pareiga padėti. Todėl remsiu p. Radžvilą kaip tik galėsiu. Sėkmės jam ir jo kolegoms :)

Sėlis rašė...

Išsiblaivyk ir nebenusišnekėk.

kest turbo rašė...

iš kur toks nepasitikėjimas. Minties skrydžiui, netikėtam sprendiniui pakanka ir vieno protingo. Dešimt ar juo labiau šimtas yra didelė jėga, jei moka organizuotis ir žino ką reikia veikti

kest turbo rašė...

Radžvilas šiame tekste aiškiai mistifikuoja laisvės sąvoką ir patį laisvėjimo procesą bei nusirita į pigų egzaltuotą rinkikų medžiojimą

Kaskis rašė...

Ko riejatės?Ar neišsitenkat? Juozaitis - į Prezidentus, Radžvilas - į Eu parlamentą, KAS NETAIP, buduliai?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Nesuprasi, buduli. ;)

Anonimiškas rašė...

Tai ką pons Radžvilai, eitynės neįvyko. Pasirodo bumerango dėsnis veikia: už skaldymą. Norėjotw tik savo eitynių, o kur jos? 2019-03-11

Pikc Kažinkavičius rašė...

Kas čia per nusišnekėjimas? :)

item