Kručinskų šeimos pareiškimas

Asmeninio archyvo nuotr. Mes, Gintaras ir Eglė Kručinskai, būdami atsakingi už savo šeimos gerovę (emocinę, psichologinę ir dvasinę sve...

Asmeninio archyvo nuotr.
Mes, Gintaras ir Eglė Kručinskai, būdami atsakingi už savo šeimos gerovę (emocinę, psichologinę ir dvasinę sveikatą) atsisakome priimti socialinius darbuotojus, o taip pat kitus Valstybines vaiko teisių tarnybos darbuotojus savo namuose – gyvenamojoje aplinkoje, kadangi šių asmenų nuolatiniais tapę apsilankymai kelią grėsmę mūsų vaikų gerovei, o ypač jų emocinei raidai. Dėl tokių apsilankymų atsirado vaikų baimė, nesaugumo jausmas, agresija.

Todėl pranešame, kad nuo šiol su asmenimis atvykstančiais ir norinčiais pabendrauti su musų šeima ar mūsų šeimos nariais, bendrausime lauke.

Taip pat tiek aš, tiek ir mano sutuoktinė Eglė Kručinskienė atsisakome mums prievarta primestų pozityvios tėvystės kursų, kurie prieštarauja mūsų religiniams įsitikinimams.

Bažnyčia ir Šv. Raštas moko, kad vaikai turi gerbti tėvą ir motiną, kad jiems gyvenime gerai sektųsi ir kad jie ilgai gyventų žemėje. Mums teikiamuose mokymuose perteikiamą pozityvios tėvystės esmę sudaro tam tikras nepagarbos tėvams propagavimas bei jų reikšmingumo vaikų gyvenime sumenkinimas skleidžiant žinią, jog vaikai tarsi nepriklauso savo tėvams, o priklauso pasauliui, teigiama, kad vaikai neprivalo padėti tėvams senatvėje.

Tuo tarpu mes manome, kad būtent perdėtas vaiko teisių bei vaikų nepriklausomybės akcentavimas šeimos santykiuose, kurie paremti meile, sukuria nepagarbą tėvams, kadangi ne tik tėvai turi tiek teisę tiek pareigą auklėti savo vaikus dorais žmonėmis, tačiau ir vaikai turi pareigą globoti savo tėvus senatvėje Mes manome, kad siekdami išauklėti savo vaikus dorais žmonėmis ir ištikimais piliečiais turime teisę patys pasirinkti jų ugdymo formas pagal savo Įsitikinimus. Todėl toks mokymas mums yra amoralus ir nepriimtinas neoliberalistinės ideologijos skleidimas per prievartinj pozityvios tėvystės kursų primetimą.

Toks mokymas prieštarauja tek mūsų pažiūroms, tiek mūsų šeimos bei vaikų interesams ir yra neleistinas kišimasis j mūsų šeimos privatumą.


*

Politologo Vytauto Sinicos komentaras:

Didi diena išaušo. Kručinskų šeima atsisako ideologinio teroro.

Skelbia nebeįsileisiantys vaiko teisių ir nebelankysiantys absurdiškų pozityvios tėvystės kursų (kuriuose mokoma ne šiaip nepleškėti, o radikaliai atmetamas hierarchinos tėvų-vaikų santykis).

Galima tik spėti, kad pagal biurokratinį protokolą, šeimą vėl bandys išardyti.

Man asmeniškai čia visų pirma visuomenės testas. Akivaizdžiai esame kviečiami pilietiniam nepaklusnumui. Kaip per JAV pilietinių teisių judėjimą, kai juodaodžiai pradėjo ignoruoti neteisingus, protui ir prigimčiai prieštaraujančius, įstatymus ir pradėjo lankytis baltųjų kavinėse, sėstis autobuse baltųjų vietose ir t.t. jeigu visuomenė būtų pasyviai stebėjusi, tuos drąsiuosius būtų tiesiog suėmę ir nubaudę.

Bet visuomenė pakilo palaikyti jų teisingą kovą, prisiėmė visi po dalį nepaklusnumo rizikos ir laimėjo – neteisingi įstatymai galiausiai buvo pakeisti.

Kručinskai stato Lietuvą į labai panašią situaciją.


Susiję

Šeimos politika 5920836567534356797
item