Egipto prezidentas: migracija nėra žmogaus teisė

Egipto prezidentas Abd al-Fattah al-Sisi Pasaulinio jaunimo forumo metu, kalbėdamas apie norinčius emigruoti į Europą, nedviprasmiškai pa...

Egipto prezidentas Abd al-Fattah al-Sisi Pasaulinio jaunimo forumo metu, kalbėdamas apie norinčius emigruoti į Europą, nedviprasmiškai pareiškė, kad migracija nėra ir neturi būti traktuojama kaip žmogaus teisė.

Egipto prezidento atsakydamas į klausimą, kaip jis vertina tai, kad kelios Europos valstybės jau uždarė duris tiems, kurie nori emigruoti į Europą, teigė: „Vietoj to, kad klaustumėte manęs, kodėl Europa uždaro duris mums, turėtumėte klausti, kodėl Afganistano gyventojai geriau nesirūpina savo valstybe. Tas pats tinka ir Pakistano, Egipto, Sirijos, Libijos, Irako, Jemeno ir Somalio atvejais.“

Abd al-Fattah al-Sisi pabrėžė, kad minėtose valstybėse gyvenančių lūkestis, jog Vakarai tiesiog atidarys savo duris ir juos priims, yra neprotingas. 

„Jūs reikalaujate emigruoti kartu su savo kultūra, kuri iš jūsų perspektyvos, net nesvarstytina kaip atvira pokyčiams. Jūs sakote, kad tai yra, kas jus daro jumis, ir jūs [europiečiai] privalote mus priimti žmogaus teisių pagrindu“, – aiškino Egipto prezidentas. – „Jei jūs emigruojate į kitą šalį kaip svečias, tuomet turite visiškai laikytis jų įstatymų, įpročių, tradicijų ir kultūros.“

„Jei jūs nesate nusiteikę taip elgtis, neturėtumėte emigruoti. Jūs negalite tikėtis, kad valstybės atvers savo duris ir leis jums įeiti ir keisti, ir kurti problemas“, – užbaigdamas kalbą sakė Abd al-Fattah al-Sisi.

Parengta remiantis užsienio žiniasklaidos informacija.

Susiję

Pasaulis 2864098971798423102

Rašyti komentarą

6 komentarai

Anonimiškas rašė...

Teisingai, žmogaus teisė yra gyventi ten kur jis gimė, ir būtina teisė ginti tą vietą, o turistai yra tik turistai.

Pikc rašė...

Na, jis kalba iš sveiko proto pozicijų, ir todėl yra visiškai neteisus: Vakarų liberastai kaip tik ir deklaruoja, kad "tiesiog atidarys savo duris ir juos priims", reikalavimas "visiškai laikytis jų [priimančių valstybių] įstatymų, įpročių, tradicijų ir kultūros" yra "ksenofobija", "racizmas" beigi šiaip "netolerancija", o atvykėliai kaip tik turi "žmogaus teisę" "įeiti ir keisti, ir kurti problemas". ;)
Įdomu štai kas: jeigu tie liberastai taip apsėsti autodestrukcinės manijos, kodėl nepaseka savo "dvasios brolių" iš Džonstauno "Liaudies šventyklos" pavyzdžiu? Būtų visapusiška nauda. ;)

Pikc rašė...

Atsargiai su tokiais pareiškimais - o jei kas nors, pvz. laive kelionės metu gimė? ;)

Anonimiškas rašė...

Laive - dar nieko. Būna, kad žmonės gimsta lėktuvuose.
Beje, teko skaityti komentaruose, kad Misiūnas Maroke pasirašė ne vieną sutartį, o dvi.
Kokia yra antroji sutartis?

Anonimiškas rašė...

Kas gali paaiškinti kodėl jiems taip šviečia?, paprastas pavyzdys:, ,,Atidarai namų duris ir eikit kas netingi, kas liks iš namų po kiek laiko?''.

Pikc rašė...

Šita fauna namų neturi, tad ir nejaučia poreikio jais rūpintis. Prisimenate komunistų manifestą? Tai šitie "pasaulinei riavoliūcijonierei" - ta pati bolševikinė fauna be tėvynės. Šiuo atžvilgiu priešdėlis "neo" visiškai nieko nekeičia.

item