E. Macronas: „Tikras danas“ neegzistuoja – jis yra europietis“

Šią savaitę Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas dalyvavo tris dienas trukusiame ture po Daniją ir Suomiją.  Teigiama, jog šio...

Šią savaitę Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas dalyvavo tris dienas trukusiame ture po Daniją ir Suomiją. 

Teigiama, jog šio turo metu vykusių susitikimų pagrindinis tikslas: įsteigti „progresyvų ratelį“, sudarytą iš valstybių, kurios remtų E. Macrono siūlomą Europos Sąjungos, kaip federacinės valstybės, besiremiančios liberaliąja „žmogaus teisių“ koncepcija, sukūrimo viziją.

Pietų su Danijos karalienė Margareta II metu Prancūzijos prezidentas gyrė Skandinavijos valstybės, kaip tokias, kurios yra „visiškai atviros likusiam pasauliui“. Macronas jas priešpriešindamas lygino su Prancūzija, kuri, anot jo, parodė „gališką užsispyrėlišką pasipriešinimą pokyčiams“.

Macrono manymu, Prancūzija jo valdymo metu reikšmingai pasikeitė, nes jam per kiek daugiau nei metus šalyje pavyko išprovokuoti „kultūrinius pokyčius“.

„Žmonės keičia savo mąstymą, jie yra žymiai labiau atviri rizikai“, – danų televizijos transliuotoje kalboje tvirtino Macronas.

Į danų studento klausimą apie tai, kokia yra nacionalinių tapatybių Europoje ateitis, Macronas atsakė pabrėždamas, kad „tikras danas“ neegzistuoja – jis yra europietis“. 

„Net jūsų kalba nėra tik daniška, ji europietiška. Tas pat teisinga ir prancūzų atžvilgiu“, – aiškino Prancūzijos prezidentas.

Parengta pagal užsienio spaudos informaciją.

Susiję

Pasaulis 2643224438013331664

Rašyti komentarą

15 komentarų

Audrius rašė...

Tai kokia ta europietiška kalba? Esperanto? Heroglifai? Kirilica?

Anonimiškas rašė...

Ar jis sveikas? Ir psichiškai?

napoleonukas rašė...

"kakaja raznica, my vsie europeiskie liudi" :)

1Chingishan rašė...

mikrobas norintis tapti makrobu.

:) rašė...

Didelio proto niekada ir neatrodė, bet kad būtų visai be... kas galėjo pagalvoti.

Anonimiškas rašė...

Berods Juozaitis užsiminė apie "napoleonizmo" diagnozę Macronui. Tikrai panašu.

Anonimiškas rašė...

joo,tai ko jis taip siaurai ima : "europiečiai",tegul sako ;mes visi pasauliečiai.Ir anei valstybių ,anei sienų...

Anonimiškas rašė...

Tikriausiai Rotšildai ir jų macronai dar nekontroliuoja viso pasaulio, tad sąvoka "pasauliečiai" jų nevartojama.

nu rašė...

Ir dar Danijoj, kuri jau senokai kontroliuoja savo sienas ir stato 3m aukščio 70 km sieną su Vokietija nuo "afrikinio kiaulių maro" :) Galima įsivaizduoti, ką danai pagalvojo apie šitą proto nykštuką.

Anonimiškas rašė...

Jei danas neegzistuoja, o yra tik europietis, tai ir Danijos nėra - yra taip pavadinta europos administracinė teritorija.

Pikc rašė...

Va, va - ir čia mes ateiname prie Ventotenės manifesto, parašyto italų komuniagos Spinelio, kurį garbina eurosajūzo politbiuras.

Anonimiškas rašė...

Nėr to blogo, kad neišeitų į gera. Danai jau dabar tvirtai nusiteikė būti tuo, kuo ir yra - danais. Panašūs dalykai vyksta visoje Europoje. Delfi greit išėmė straipsnį apie Vokietijos patriotinių jėgų ir policijos santykius - tik laiko klausimas, kada Vokietijos jėgos struktūros pereis į Vokietijos patriotinį jėgų pusę, o AfD taps valdančiąja Vokietijos partija. Bus įdomu, kai Macronas lankysis Italijoje - nežinau, kiek ten kainuoja pomidorai ir kiaušiniai, bet tiek to. Svarbiausia yra kita: jei jau paaugliai Macrono viešai klausia ,,Kaip sekasi?'' - tai geras ženklas ne tik Prancūzijai, bet ir visai Europai.

Anonimiškas rašė...

Visa šita labai labai reikšminga diskusija vadinasi: Poto, kai šuo pirstelėjo.

Anonimiškas rašė...

Makroną prilyginti šuniui šiek tiek neadekvatu. Bet paralelių rasti galima. Nors šuns balsas į dangų neina, čia yra atvirkščiai, makrono balsas atspindi Europos sąjungos "olimpe" pučiančius vėjus. Gal kažkam tai atrodo kaip pirstelėjimai bet makronas iš tų bezdalų jau bando vyti virves.

:) rašė...

Gera sena taisyklė - su kvailiu nediskutuok, leisk jam kalbėti, pats save demaskuos.

item