Vokietijoje nubausti vaikui mečetėje lankytis neleidę tėvai

Vokietijos Rendsburgo miesto Kronwerko gimnazijoje buvo nuspręsta, kad mokiniai vienos iš geografijos pamokų metu privalo aplankyti mečet...

Vokietijos Rendsburgo miesto Kronwerko gimnazijoje buvo nuspręsta, kad mokiniai vienos iš geografijos pamokų metu privalo aplankyti mečetę. 

Vieno iš mokinių, trylikamečio berniuko, tėvai nusprendė, kad jiems tokio tipo ekskursija nepriimtina. Berniuko tėvai ją suvokė kaip bandymą indoktrinuoti jų trylikametį sūnų.

Tėvai buvo informuoti, kad trylikamečių ekskursija į mečetę yra būtina vaikų švietimo programos dalis. Todėl dėl atsisakymo vaiką išleisti į šią ekskursiją tėvai buvo nubausti 50-ies eurų bauda.

Tėvai, nesutikdami su tokiu mokyklos sprendimu, padavė ją į teismą. Apylinkės teismas nusprendė, kad mokykla jokių įstatymų nepažeidė. Teismo aiškinimu, mečetės aplankymas neturi būti laikomas religinio ugdymo dalimi ir dėl to trylikamečių ekskursijos metu jokia indoktrinacija esą nevyksta, o islamas, kaip teigiama, niekaip nereklamuojamas.

Dabar vaiko tėvai svarsto, ar bandys apskųsti šį teismo sprendimą. 

Parengta pagal spiegel.de informaciją.

Susiję

Šeimos politika 6544718904820011903

Rašyti komentarą

5 komentarai

Anonimiškas rašė...

Hm, privalomas mečetės lankymas per geografijos pamoką, o gėjų klubo per kokią? Biologijos?

Anonimiškas rašė...

laukiu žinučių apie baudas mokykloms , kurios vaikus , nesvarbu kokios tikybos, maitina tik halal maistu.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Lengva numanyti, kaip atrodys Vakarų Europos teisėsauga, policija ir armija, kuomet radikaliuoju fanatizmu indoktrinuoti elementai pradės užimti šiose struktūrose vadovaujančius postus arba turės statistinę daugumą. Ir be diskusijų aišku, ką jie paskelbs savo priešais - o su priešais reikia kovoti, kas ir bus daroma. Skaitydami Apreiškimą Jonui, matome aprašytus eschatologinius mūšius ir net nepamanome, kad Šv.Rašto išsipildymas gali būti visiškai greta mūsų.

Pikc rašė...

Pavyzdžiui, Vokietijoje siekiama į policiją įtraukti kuo daugiau alach-babachų, o visus, kurie bando perspėti apie galimą pavojų, apskelbia - taip, raCistais (https://www.thelocal.de/20171108/how-berlins-police-are-fighting-off-claims-they-have-been-infiltrated-by-mafia). :)
Dar šiek tiek "smagumų" iš Vokietijos policijos: https://www.gatestoneinstitute.org/11691/germany-berlin-police.
Politkorektiniams debilams dilema: jei nesileis kebabų infiltruojami (jų ten JAU trečdalis), tai bus raCizmas, beigi islamafuobija, bet jei leisis - tai prasidės seksizmas bei hamafuobija. Nors pasikark (o juk galėtų)... :)

item