Popiežiaus patarėjas kritikuoja privalomą kryžių kabinimo tvarką

bernardinai.lt Artimas popiežiaus patarėjas sukritikavo Italijos „Lygos“ partijos įstatymo projektą dėl privalomo krucifikso kabinim...


Artimas popiežiaus patarėjas sukritikavo Italijos „Lygos“ partijos įstatymo projektą dėl privalomo krucifikso kabinimo uostose ir kitose valstybės institucijose, sakydamas, jog religijos simboliai nėra skirti propaguoti politinius tikslus.

„Jei iš krucifikso pašalinamas (religinis) simbolizmas, jis tampa parodija“, – per popiežiui skirtą konferenciją Romoje teigė kun. Antonio Spadaro, jėzuitų žurnalo Civilta Cattolica redaktorius.

Tviteryje Spadaro rašė, jog krucifiksas šaukte šaukia apie meilę priešams ir besąlygišką jų priėmimą. Tai buvo dabartinės Italijos vyriausybės sugriežtintos migracijos politikos kritika, kai į Italijos uostus buvo nepriimami migrantus paplūdimiuose surenkantys ir į Europą plukdantys laivai.

Įstatymo projektas siūlo kryžius kabinti privaloma tvarka visose valstybės institucijose, įkaitant uostus ir universitetus, už jo nesilaikymą numatoma bauda iki 1000 eurų.

Parengta pagal Associated Press.

Bernardinai.lt - Interneto dienraštis

Susiję

Demokratija ir valdymas 8473617939076736803

Rašyti komentarą

2 komentarai

1Chingishan rašė...

krikščionių vadovybė ir jos atstovai daro viską kad sunaikintų krikščionybę- ir tai jiems labai sėkmingai pavyksta. čia matomai yra nurodymas tai daryti- nes pagal turimas žinias bandomas kurti naujas, pasaulinis, visas religijas įtraukiantis tikėjimas- kurio galva bando tapti Vatikanas. Aišku kad nieko iš to nepavyks- paprasčiausiai bus nusisukta nuo visokių popiežių ir ieškomas panašus tikėjimas tik be šitų krikščionybę išdavusių išgamų.

Markas Eyn Lettowe rašė...

// Tviteryje Spadaro rašė, jog krucifiksas šaukte šaukia apie meilę priešams ir besąlygišką jų priėmimą. Tai buvo dabartinės Italijos vyriausybės sugriežtintos migracijos politikos kritika, // ------ Apie ką kalba? Tie iš krikščionių, kurie su meile priešams ir besąlygišku jų priėmimu skelbė Dievo žodį šiaurinėje Nigerijos dalyje, užkąsti be galvų giliai po žeme. Priėmimas toks ten buvo. Todėl šiandien ir turime beprecedentinį atvejį, kai italų Assos 28, sugraibęs "skęstančius", pasuko ne link Europos, o link Libijos Tripolio krantų, išlaipindamas "varguolius" atgalios. Kažkokie labdaringi "skęstančiųjų" gelbėtojai netenka darbo ir dėl to skundžia JT, neva tarptautiniuose vandenyse išgriebti "nelaimėliai" buvę. Bet ne, viskas suderinta su Libijos pakrantės apsauga. Seni Italijos ryšiai nerūdija.

item