Turkijos prezidentas perspėjo Austriją: mečečių uždarymas veda link religinio karo

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas perspėjo dėl karo tarp „kryžiaus“ ir „pusmėnulio“ po to, kai Austrija patvirtino uždarys...

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas perspėjo dėl karo tarp „kryžiaus“ ir „pusmėnulio“ po to, kai Austrija patvirtino uždarysianti užsienio finansuojamas mečetes. Vienos teigimu, šis veikimas yra dalis pastangų kovoje prieš šalyje plintantį politinį islamą.

Savo ruožtu R. T. Erdoganas pažadėjo imtis veiksmų prieš šį Austrijos valdžios sprendimą, kurį pavadino „antiislamišku“.

„Šios Austrijos kanclerio pasitelktos priemonės, bijau, yra vedančios pasaulį link karo tarp kryžiaus ir pusmėnulio“, – referuodamas į krikščionybę ir islamą R. T. Erdoganas tvirtino kalboje, pasakytoje šeštadienį Stambule.

„Jūs taip elgiatės ir mes tingiai sėdėsime? Tai reiškia, kad mes taip pat imsimės veiksmų“, – aiškino Turkijos prezidentas.

Austrijoje gyvena apie 360 tūkst. turkų kilmės žmonių, įskaitant 117 tūkst. Turkijos piliečių.

Santykiai tarp Ankaros ir Vienos pastaraisiais mėnesiais pablogėjo po to, kai Sebastiano Kurzo vadovaujama Austrijos vyriausybė pradėjo aktyviai oponuoti neribotos imigracijos politikai bei pasisakė prieš Turkijos galimybę įstoti į Europos Sąjungą.

Nereikėtų pamiršti ir to, kad ši R. T. Erdogano kalba pasakyta artėjant birželio 24-ąją įvyksiantiems Turkijos prezidento ir parlamento rinkimams.

Parengta pagal dw.com informaciją.

Susiję

Europa 3031047224039577558
item