Lenkijoje tūkstančiai dalyvavo eitynėse už gyvybę ir šeimą

Eitynių tema „Šeimomis stipri Lenkija“ šiemet skirta Lenkijos Respublikos šimtmečiui ir lenko popiežiaus šv. Jono Pauliaus II išrinkimo k...

Eitynių tema „Šeimomis stipri Lenkija“ šiemet skirta Lenkijos Respublikos šimtmečiui ir lenko popiežiaus šv. Jono Pauliaus II išrinkimo keturiasdešimtosioms metinėms. Eitynės surengtos sekmadienį, birželio 10 dieną.

„Būkime dėkingi už visa, ką gauname iš kitų, ypač už gyvybės dovaną. Dėkokime Dievui už gyvybę, prisimindami, kad gyvename tik vieną kartą. Todėl kviečiame geriausiu būdu panaudoti šią dovaną“, pasakė Liublino arkivyskupas Stanisław Budzik, kreipdamasis į eitynių dalyvius Liubline, praneša komunikate Lenkijos vyskupų konferencija.

Pirmosios eitynės Lenkijoje už gyvybė ir šeimą surengtos Varšuvoje 2006 metais. Nuo tada metinės eitynės surengtos daugiau kaip 150 Lenkijos miestų. Šiemet jos surengtos 62 miestuose.

Eitynių už gyvybę ir šeimą tikslas – paliudyti pamatinę vertybę žmogaus gyvybės, nuo jos prasidėjimo bei vyro ir moters santuoka paremtos šeimos, atviros priimti vaikus ir juos ugdyti. Šių metų tema „Šeimomis stipri Lenkija“ iškeliama šeimų svarba Lenkijos ateičiai.


Susiję

Pasaulis 3559534593813042910
item