Kard. Gerhardas Mülleris: „Genderizmas suviešėjo ideologiniame vakuume“

www.bernardinai.lt Kardinolas Gerhardas Mülleris, kalbėdamas apie genderizmo ideologijos iškilimą, pareiškė, kad ji suklestėjo ideolo...


Kardinolas Gerhardas Mülleris, kalbėdamas apie genderizmo ideologijos iškilimą, pareiškė, kad ji suklestėjo ideologiniame vakuume, kuris liko po to, kai fašizmas ir komunizmas žlugo kaip „naujosios religijos“, rašo „Catholic News Agency“.

„Marksizmas ir fašizmas, antikrikščioniškos ideologijos, žlugo. Kapitalizmas yra krizėje. Buvo erdvės tikrai filosofijai, teologijai, krikščionybės religijai. Tačiau žmonės pasirinko išrasti naują religiją, kuri renkasi tikėti žmogumi, o ne Dievu“, – teigė buvęs Tikėjimo mokymo kongregacijos prefektas.

„Žmonės negali būti klasifikuojami pagal jų seksualinę orientaciją. Nėra žmonių, kurie būtų kažkuo ypatingesni už kitus. Žmogus turi būti apibūdinamas pagal jo asmenį ir faktas yra tas, kad jis yra sukurtas pagal Dievo paveikslą ir yra pašauktas amžinajam gyvenimui“, – prieš Danielio Mattsono knygos „Kodėl nevadinu savęs gėjumi“ prezentaciją kalbėjo kardinolas G. Mülleris.

Kalbėdamas apie pastoracinį rūpestį homoseksualiais asmenimis, kardinolas pabrėžė, kad „Bažnyčia visada gerbė kiekvieną žmogaus asmenį nepaisant visų jo kategorizavimų“.

Jis taip pat pabrėžė, kad „genderizmo ideologijoje galima suskaičiuoti dešimtis lyčių, kai tuo tarpu žmogus yra sukuriamas kaip vyras arba moteris, nes tokia yra mūsų prigimtis, kurioje yra išreikšta Kūrėjo valia.“

Kardinolas G. Mülleris kalbėjo, kad žmonės „privalo priešintis tiems, kurie organizuojasi kaip ideologinės grupės ir nori pakeisti visą visuomenę primesdamos savo mąstymą kiekvienam žmogui.“

Anot jo, šios ideologinės grupės „puola tuos, kurie galvoja kitaip nei jos, įžeidinėja ar net sunaikina kitaip manančiųjų žmonių orumą“. Kardinolas šias grupes pavadino lobistinėmis, t.y. organizuotai siekiančiomis savų interesų.

Kardinolas G. Mülleris pagyrė D. Mattsoną už tai, kad jis save pristato ne kaip gėjų, o kaip Dievo sūnų.

„Mes klausykloje su pastoraciniu rūpesčiu galime kalbėti apie viską, tačiau joks žmogus negali savęs apibrėžti kategorija, kuri neegzistuoja tikrovėje“, – aiškino kardinolas.

Jis pabrėžė, kad tokia konstrukcija kyla iš marksistinio mąstymo, nes „marksistinė mintis aiškina, kad sąmonė neatpažįsta tikrovės, tačiau tą tikrovę kuria: kai komunistų partija pareiškia, kad 2+2 yra 5, kiekvienas privalo tuo tikėti.“

Bernardinai.lt - Interneto dienraštis

Susiję

Ugdymo politika 4802624042468139383
item