Kino teatras atšaukė filmą apie buvusius homoseksualus

Core Issues Trust, krikščioniška iniciatyva, kuri padeda žmonėms, kenčiantiems nuo nepageidaujamo potraukio tai pačiai lyčiai, šią savait...

Core Issues Trust, krikščioniška iniciatyva, kuri padeda žmonėms, kenčiantiems nuo nepageidaujamo potraukio tai pačiai lyčiai, šią savaitę norėjo surengti filmo šia tema premjerą Londono Vue kino teatre. Filmas „Nutildytųjų balsai: ekspertai, įrodymai ir ideologijos“ (Voices of the Silenced: Experts, Evidences and Ideologies) – dokumentinis ir profesionaliai pastatytas filmas apie žmones, kurie savo noru atsisakė homoseksualaus gyvenimo būdo ir praktikos (filmo reklaminis siužetas).

Filmo kūrėjai gavo elektroninę žinutę, kad „teatras negalės įvykdyti sutartyje numatyto įsipareigojimo“, nes jis „turi teisę atsisakyti teikti filmo rodymo paslaugas iki išankstinės bilieto rezervacijos“.

Core Issues Trust vadovas Michael Davidson apgailestauja dėl tokio teatro sprendimo ir teigia, kad šis filmas yra labai svarbus, jis leidžia „viešai kelti klausimus apie sudėtingas problemas, su kuriomis susiduria daug pažeidžiamų žmonių“. „Nutildytųjų balsai“ (Voices of the Silenced) buvo filmuojamas dvejus metus aštuoniose šalyse. Į filmo premjerą ketino suvažiuoti žmonės iš įvairių pasaulio kampelių.

LGBT remiantis portalas Pink News parašė straipsnį apie suplanuotą filmo seansą ir sukritikavo idėją, kad kas nors apskritai gali pakeisti homoseksualią orientaciją. Portalas citavo Jungtinės Karalystės politikus ir kitus viešus asmenis, kurie siekia, kad terapija pacientams, norintiems nebebūti homoseksualiais, būtų išvis uždrausta. Būtent po šio straipsnio kino teatras nusprendė atšaukti filmo premjerą.

Tiek savo internetiniame puslapyje, tiek savo misijos aprašyme iniciatyva Core Issues Trust pabrėžia, kad ji dirba su žmonėmis, kurie savanoriškai kreipiasi pagalbos.

„Labai dažnai žmonės, kurie atsisako santykių ir lytinių praktikų, kurios juos traumuoja, neturi kur eiti. Jie gali jaustis izoliuoti, praradę santykius su buvusiais bendraminčiais, kurie jiems buvo tvirta atrama. Be to, kartais tokiems asmenims atrodo, jog jų mylimų žmonių, bažnyčių ar profesionalų siūloma pagalba neatitinka vertybių ar troškimų, kurie juos motyvuoja keisti gyvenimo būdą. Dirbdami su Core Issues Trust klientai turi teisę į saugią erdvę, kur jie gali save atrasti, priimti autonomiškus sprendimus bendradarbiaudami su terapeutu, kuris gerbia jų laisvai pasirinktas vertybes,“ – teigiama iniciatyvos internetinėje svetainėje.

Filme rodomi interviu su 15 asmenų, kurie terapijos dėka paliko homoseksualų gyvenimo būdą. Tai skatina susimąstyti, ar tikrai verta nutraukti diskusijas apie terapijos naudą tokiems žmonėms. Be to, filmas kalba apie šiandienines seksualinės politikos tendencijas ir ideologinius pagrindus bei destruktyvius bandymus uždrausti tam tikrą terapinę pagalbą jos ieškantiems žmonėms. Seksualinę ideologiją filmas lygina su graikų-romėnų pasauliu, kuriame buvo mažai vietos judėjų-krikščionių tradicijai.

Anglijos Krikščionių teisės centras (Christian Legal Centre) remia Core Issues Trust ir netgi svarsto padėti šiai iniciatyvai teisme prieš kino teatrą. „Ironiška, bet Pink News portalas ir Vue kino teatro elgesys puikiai atspinti pagrindinę filmo mintį. Nutildytųjų balsai ir realybėje buvo nutildyti,“ – teigia Andrea Minichiello Williams, Centro vadovė. „Tai yra teisės į žodžio laisvę problema. Kaip visada gėjų aktyvistų mažuma pasitelkia grasinimų taktiką, mėgindama užčiaupti jiems nepritariančius. Jie nesugeba pakęsti tiesos, kad tikrai yra daug žmonių, kurie nenori gyventi homoseksualaus gyvenimo būdo ir ieško pagalbos, kaip iš jo išeiti.“


Susiję

Pažangos ideologija 8558517371379997187

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

Dabar LRT kaip atgailą už savo nuodėmes galėtų tą filmą visai Lietuvai parodyti.

item