Andrius Švarplys. Apie senuosius ir naujuosius bebrus

Yra likęs vienas įdomus klausimas, apie senuosius ir naujuosius bebrus. Ką reikės daryti, kaip toliau gyventi, kai paaiškės, kad LRT ...

Yra likęs vienas įdomus klausimas, apie senuosius ir naujuosius bebrus.

Ką reikės daryti, kaip toliau gyventi, kai paaiškės, kad LRT tapo grupės-šutvės-arba tiesiog „šeimos“ valdoma nacionalinių pinigų įsisavinimo šėrykla?

O kad taip iš tiesų ir yra jau liudija eilė faktų: Jakilaičio „šeimynėlės“ biznis, apraizgęs LRT ir Užsienio reikalų ministeriją – faktas; beprecendentis antivakarietiškas viešų lėšų slėpimas po konfidencialiomis sutartimis – faktas; Tautos atstovybės, Seimo, arogantiškas paniekinimas – faktas; sutartinai sukeltas gynybinis furoras, nukreipiant dėmesį į seną naujieną (kad Lietuvos žemės rinkoje dėl netobulos ir nuolat besikeičiančios įstatyminės bazės vyrauja landos stambiems žemvaldžiams) – faktas; sutartys su itin aukštomis, šimtatūkstantinėmis, sumomis – faktas.

Mes, politikos apžvalgininkai, jau seniai, tiesą sakant, nuo „Spaudos klubo“ ir ypač „valstybininkų” laikų, pastebėjome LRT „klano“ bruožų – itin grubų politinį šališkumą. Bet negalėjome įsivaizduoti, kad viskas paremta tokiu materialiu pagrindu.

Grįžtant prie klausimo. Kaip reikės gyventi toliau?

Juk visas pažangusis, vakarietiškas, viešosios nuomonės formavimo elitas jau yra viešai pritaręs Siaurusevičiaus chebros platinamam smegenų plovimui. Pažiūrėkim: A.Siaurusevičius-R.Paleckis-A.Matonis-Ž.Pečiulis; E.Jakilaitis, R. Miliūtė, R.Valatka, H.Mackevičius su visom „Dvyračio žiniom“, A.Tapinas, Šarūnas Černiauskas, V.Sinkevičius (etatinis konstitucinės teisės komentatorius); delfi.lt, 15min., lrytas.lt (V.Bruveris). Turbūt kai ką ir praleidau. O kur aptarnaujantis personalas: ekspertai, komentatoriai, veikėjai iš antro-trečio „šeimos” rato?

Ir čia tik p*st! ir pasirodo, jog visas šis Elitų Elitas, kuris taip uoliai valė Lietuvą nuo komunistinės praeities užsilikusių bebrų, plojant visai išrinktajai Facebooko grietinėlei – ateities Lietuvai – patys niekuo nesiskiria nuo tų pačių bebrų! Jie gynė LRT šeryklą. Pažangioji, jaunoji, išsilavinusioji, bebrus trolinusi Lietuva, pasirodo, buvo pamauta „naujojo bebryno”.

Situacija panaši į Liberalų Sąjūdžio: mūsų vakarietiškas jaunimas taip tikėjo labiausiai vakarietiška partija, o ši, pasirodo, buvo nuo pačio viršaus persmelkta korupcija.

Nenustebčiau, kad vėliau prasidės postų trynimas ir įsisuks ta pati plokštelė: „mes to nežinojome!”, „tai skandalas!”, „aš tik kėliau klausimus dėl žemės!”. Ir taip prasidės antras durnių gaudymo raundas. Na, panašiai kaip ir su šlovinguoju Liberalų Sąjūdžiu.

Kaip toliau gyvens Lietuva? O klausimas iš tiesų rimtas.


Susiję

Įžvalgos 8153853622894435407

Rašyti komentarą

4 komentarai

Anonimiškas rašė...

Vėl sąmokslas. Šįkart žiniasklaidos slaptas visuotinis užvaldymas. Atrodo, šita sąmokslų kūrėjų, daugiau nieko apskritai kurti nesugebančių kvailių, šutvės siautėjimas ir yra didysis "sąmokslas" prieš Lietuvą. Kaip, deja, taikliai kažkada pastebėjo buvęs Rusijos ambasadorius Lietuvoje, senas komuniaga, mes ne valstybė, o skandalistų būrelis. Niekada nesinori pritarti rusams, paprastai menkinantiems Lietuvą, bet kaip čia nesutiksi..

Pikc rašė...

Labai geras straipsnis, bet norisi išsakyti kelias pastabas:
1. "Pažangioji, jaunoji, išsilavinusioji, bebrus trolinusi Lietuva, pasirodo, buvo pamauta „naujojo bebryno”" - čia, mano galva, įsivėlė klaida: turėjo būti ne "pamauta", bet "pašerta".
2. "Situacija panaši į Liberalų Sąjūdžio: mūsų vakarietiškas jaunimas taip tikėjo labiausiai vakarietiška partija, o ši, pasirodo, buvo nuo paties viršaus persmelkta korupcija." - priminsiu, kad tas liberaliai-tolerantiškas vakarietiškas jaunimas jais ir tebetiki, nes taigi "laisvė!" ir "teisės!", o tas epizodas su pinigais - tiesiog verslas, nes taigi "laisva rinka"!
3. "Ir taip prasidės antras durnių gaudymo raundas." - durnių gaudyti nereikia ir nereikės - jie yra visad ištikimas liberalų/libkonų elektoratas ir ne mažiau ištikimas autoriaus paminėtų šiukšl… oi, pardon - elitinių nuomonės formuotojų gerbėjų/snukiaknygės sekėjų ratas (puikus pavyzdys - "Anonimiškas
2018-01-21 15:01"). Jie TIKRAI niekur nepabėgs (kaip nepabėgo ir liberastų rinkėjai po to kyšio skandalo), tad ir gaudyti nereikės. Tokia tat mano nuomonė. ;)

ale, rašė...

Pikc'iau, galiu pagirti, darai pažangą. Šį kartą liberalų nepainiojai su jų priešybėmis.
Viena pastabėlė: nederėtu žmonių vadinti durniais. Jei jaunimo niekas nemulkintų specialiai, tuo sudarkydami jų naturalų vystymasi, tai jie ir išaugtų rimtais dorais žmonėmis.

Pikc rašė...

Pirma, aš liberalų su koloradais nepainioju - aš tik sakau, kad jie yra "dvasios ir proto broliai". Palyginimui - žmonės, reikalaujantys komunizmo nusikaltimus prilyginti nacizmo nusikaltimams nepainioja šių dviejų ideologijų.
Antra, panašu, komentarą parašėte neskaitęs autoriaus straipsnio. Cituoju jo sakinį: "Ir taip prasidės antras durnių gaudymo raundas." Mano komentaro trečias punktas yra būtent apie šį teiginį (kas, šiaip jau, akivaizdu, nes jis ten ir pacituotas), todėl ir leksika atitinkamai pritaikyta.

item