Statutiniai pareigūnai grasina protestais

Paviršutiniškas valdančiųjų požiūris į teisėsaugą ir nenoras vykdyti statutiniams pareigūnams duotų įsipareigojimų pastaruosius gali grei...

Paviršutiniškas valdančiųjų požiūris į teisėsaugą ir nenoras vykdyti statutiniams pareigūnams duotų įsipareigojimų pastaruosius gali greitu laiku ir vėl išginti į gatves. Tačiau ne tam, kad ten jie vykdytų savo tiesiogines pareigas – užtikrintų Lietuvos žmonių saugumą, rašoma Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) pranešime spaudai.

„Protesto akcijos yra bene vienintelis būdas priversti Lietuvos politikus vykdyti duotus įsipareigojimus“, – pabrėžiama pranešime.

NPPSS tarybos atstovai sako, kad valdantieji – visų pirma vyriausybė – neatsigręždami bėga nuo teisės aktuose įtvirtintų įsipareigojimų iki 2020 metų pabaigti svarbiausius teisėsaugos reformos darbus. 

„2015 metais priimtas Vidaus tarnybos statutas iš esmės pradėjo teisėsaugos reformą. Su politikais pasiektas susitarimas, kad 2020 metais žemiausios grandies teisėsaugos pareigūnų darbo užmokestis bus ne mažesnis nei 1000 eurų. Šis susitarimas buvo įtvirtintas įvairiais teisės aktais, buvo numatyti konkretūs planai kokiais etapais ir kokiomis sumomis kasmet didės pareigūnų darbo užmokestis. Būtent todėl jau kitais metais pareigūnų darbo užmokestis turėjo vidutiniškai didėti maždaug 190 eurų per mėnesį.

Staiga prieš gerą mėnesį iš valdančiųjų mes išgirstame, kad darbo užmokestis dėl ribotų šalies finansinių galimybių geriausiu atveju gali būti didinamas 104 eurais per mėnesį. Dabar mums sako, kad vietoje planuoto 1,5 darbo užmokesčio koeficiento atlyginimas bus indeksuojamas tik 0,4 karto – didės maždaug 50 eurų per mėnesį“, – teigia NPPSS pirmininkas Vladimiras Banelis.


Susiję

Ekonomika 3650794496120453642

Rašyti komentarą

item