Maltoje įteisintos vienalytės „santuokos“

Praėjus trejiems metams po to, kai Maltos parlamentas įteisino tos pačios lyties asmenų partnerystę, šią savaitę jis pritarė ir homoseksu...

Praėjus trejiems metams po to, kai Maltos parlamentas įteisino tos pačios lyties asmenų partnerystę, šią savaitę jis pritarė ir homoseksualų „santuokos“ legalizavimui.

Maltos Santuokos įstatymas ir susiję teisės aktai pataisyti iš įstatymo tekste žodžius „vyras“ ir „žmona“ pakeitus lyčiai neutraliu žodžiu „sutuoktinis“. Žodžiai „mama“ ir „tėtis“ pakeisti žodžiu „tėvas“ (angl. parent), taip pat įsivaikinimo sąlygos pakeistos taip, kad įsivaikinti galėtų ir tos pačios lyties poros.

Už projektą balsavo visa Nacionalistų partijos (Nationalist Party, NP) frakcija parlamente, išskyrus vieną jos narį. Nacionalistų partija prisistato kaip krikščionių demokratų ir konservatorių partija. Vienintelis NP frakcijos narys balsavęs prieš įstatymo projektą Edwinas Vassallo teigia, kad projektas iš esmės yra totalitarinis ir pakeis šeimą ir gyvybę gerbiančią ir mylinčią Maltos kultūrą.

Primename, kad Malta yra pirma Europos valstybė, kriminalizavusi nepageidaujamo potraukio tai pačiai lyčiai keitimo terapiją. Todėl net profesionaliems medikams, vykdantiems nepageidaujamo potraukio tai pačiai lyčiai keitimo terapiją, skirtą asmenims, norintiems atsikratyti potraukio tai pačiai lyčiai, gresia bauda iki 5 tūkst. eurų arba laisvės atėmimas iki 5 mėnesių.

Susiję

Pažangos ideologija 2333667832135478509

Rašyti komentarą

4 komentarai

Anonimiškas rašė...

,,Yahoo'' rašo, kad dabar Londono metro vietoje iki šiol vartoto kreipimosi ,,Good morning, Ladies and Gentleman'' bus sakoma ,,Good morning everyone''.

Cato rašė...

Ahahaha!

Pikc rašė...

...ir "Cato" nubėgo pranešti džiugią žinią savo aktyviam partneriui. Dabar beliko vienas rūpestis - kažkaip gauti Maltos pilietybę... :D

Anonimiškas rašė...

Sveiki atvykę į Sodomą, mažai šaliai tai galo pradžia.

item