Kaune apribota alkoholio prekyba probleminiuose baruose

Kaune keturiolikoje vadinamųjų naktinių barų apribota prekyba alkoholiu. Įsigaliojus šiam miesto tarybos sprendimui probleminiai barai al...

Kaune keturiolikoje vadinamųjų naktinių barų apribota prekyba alkoholiu. Įsigaliojus šiam miesto tarybos sprendimui probleminiai barai alkoholiniais gėrimais galės prekiauti tik keturias valandas per dieną.

Gyventojams ir policijai rūpesčių kėlę probleminiai barai alkoholiniais gėrimais galės prekiauti vos keturias valandas: nuo 10 iki 14 valandos. Tokį sprendimą priėmė Kauno taryba.

Pranešama, kad jis įsigalios artimiausiu metu. Beveik neabejojama, kad naktinių alkoholio prekyviečių šeimininkai mėgins stabdyti įvestus apribojimus ir kreipsis į teismus.

Prieš kelerius metus Kauno savivaldybė jau bandė uždrausti naktinių barų prekybą, tačiau teismai verslininkams sugrąžino teisę alkoholiu prekiauti visą parą.

Pasak savivaldybės atstovų, taip nutiko todėl, kad ankstesni sprendimai buvo siejami ne su bendrovėmis, o su adresais. Šįkart šių procedūrinių pažeidimų esą išvengta, todėl neabejojama, kad kilus teisiniams ginčams, miesto argumentai bus svaresni nei verslininkų.

Praėjusiais metais į minėtus 14 naktinių barų policijos pareigūnai vyko beveik 400 kartų. Įvedus griežtus prekybos apribojimus, tikimasi, sumažės nusikalstamų veikų.

Susiję

Politika 8556803921499189101

Rašyti komentarą

item