Prancūzijos prezidentu išrinktas E. Macronas

Antrajame Prancūzijos prezidento rinkimų ture Emmanuelis Macronas didele persvara įveikė Marine Le Pen ir tapo jauniausiu kada nors šalie...

Antrajame Prancūzijos prezidento rinkimų ture Emmanuelis Macronas didele persvara įveikė Marine Le Pen ir tapo jauniausiu kada nors šalies prezidentu, informuoja BBC.

39 metų amžiaus E. Macronas pelnė 66,06 proc. balsų. Tuo tarpu M. Le Pen surinko vos 33,94 proc. balsų. E. Macronas taip pat bus pirmasis nuo modernios Prancūzijos Respublikos įkūrimo 1958 metais prezidentas, nepriklausantis dviem tradicinėms partijoms.

Savo kalboje M. Le Pen padėkojo apytikriai 11 mln. už ją balsavusių žmonių. Politikė pareiškė, kad jos partijai Nacionalinis frontas reikia atsinaujinti ir ji pradėsianti „gilų mūsų judėjimo transformacijos procesą“. M. Le Pen taip pat palinkėjo sėkmės rinkimus laimėjusiam E. Macronui susidorojant su didžiuliais jo laukiančiais iššūkiais.


Susiję

Pasaulis 5387426248964752622

Rašyti komentarą

8 komentarai

Pikc rašė...

"Centristas", "kraštutinia idešinieji" - LABAI adekvatūs epitetai. :D "Respublika", panašu, neturėjo laiko pasižiūrėti, ką jie "kopipeistina" iš liberastinės purvasklaidos. :D
Neblogas Zeppelinus įrašas: https://plus.google.com/118198014712853689988/posts/LvHQSon2LCt

Anonimiškas rašė...

joo,tikrai-gal skubėjo Respublika.O Prancūzijos gaila-graži šalis buvo...

Šiaurės Lietuva rašė...

Laimėjo oligarhų statytinis.Kitaip vargu ar galėjo būti, nes po brexito ir Trampo aišku buvo mestos didžiulės propagandinės ir finansinės pajėgos kad tai nepasikartotu.Pasaulio globalistams ir liberastams visdėlto svyla šiknos tai dabar bet kurios šalies rinkimams pinigų nepagailės.Beje kažkodėl nutilo apie tuos įsilaužimus į Makrono ir jo partijos el paštą, matyt tai buvo atsarginis variantas jeigu Makronas nelaimėtu būtu galima suversti kaltę Rusijos programišiams.O šiaip tai gaila Prancūzijos, vietoj europietiškos kultūros , meno, muzikos liks šiukšlini miestai su besivalkiojančiomis pajuodėlių gaujomis

Anonimiškas rašė...

Keisčiausia tai, kad pasauliniai oligarchai nesupranta paties svarbiausio dalyko - kartų kaitos. Arba, anot lietuviškos patarlės - ,,Lazda visada turi du galus.'' Akivaizdu tai, kad produktyviai dirbančią visuomenę keičia soocialiniai išlaikytiniai, piktavališkai nenorintys dirbti ir nenoritnys mokytis jokio darbo. O bet kuri piramidė turi ne tik viršūnę, bet ir pamatus - kaip tik pamatai ir yra piramidės stabilumo pagrindas. Šiandien jau akivaizdu, kad desperatiška robotizacija yra ne kas kitas, o slapta iliuzija kompensuoti žmogiško darbo nuostolius. Sprendžiant iš robotizacijos tempų ir finansavimo, žmoagaus darbo jėgos nuostoliai yra tokio masto, kad netgi prisibijoma apie ją viešai kalbėti - pirma, kad sunkiai dirbantys nepajustų tikrosios savo darbo vertės ir nesusivienytų prieš skaitmeninę vergiją, antra - visisškai pagrįstai nuogąstaujama, kad viduriniosios robotizacijos grandys nesusidomėtų esminiais klausimais: kas, kam, kodėl - pasekmės gali būti nenuspėjamos. O žmogiškojo darbo nuostoliai pasireiškia pirmiausia humanitarinėje kuryboje (deklaruojamos idėjos ir siekiai, kas yra pagrindinis visuomenės būsenos indikatorius), ir tik po to - kasdienių materialių reikmenų gamyba. Jeigu šis procesas išliks toks pats, tai oligarchinių piramidžių viršūnės materialinių vertybių nuostolius pajus labai greitai, nes tiesiog nebus kam dirbti.

Nežiniukas rašė...

Na, dėl robotizacijos tai truputį perdedate. Tokios baimės, kad girdi darbuotojai neteks darbo prasidėjo su pramonine revoliucija, arba tiksliau - su audimo staklių išradimu, prieš ką protestavo rankų darbo audėjai. Būtent iš to laikotarpio atsirado ir terminas "sabotažas".

Bet kaip matome, įvairios paskirties staklės nesunaikino darbuotojų poreikio.

Džeimsas Vatas, išrasdamas garo mašiną tikėjosi, kad žmonės, esant garo energijai, nebeturės taip sunkiai dirbti, turės daugiau laisvo laiko ir galės tą laiką skirti savęs tobulinimui.

Bet kaip matome ir dabar žmonės neturi daugiau laisvo laiko.

Todėl robotizacija kelia darbuotojų poreikiui tiek pat pavojaus, kiek ir mechaninės audimo staklės.

Kitas klausimas - koks bus tas darbuotojų darbo poreikis. Akivaizdu, kad mojuoti su lopeta nebereikės, reikės galvą pasukti. O kas to nemoka, turės mėtyti klumpes į audimo stakles... Pardon - robotus, t.y. užsiimti sabotažu.

Anonimiškas rašė...

"kad sunkiai dirbantys nepajustų tikrosios savo darbo vertės" Labai,labai protingas pastebėjimas

Anonimiškas rašė...

Gerb. Nežiniuk, tikiuosi, kad suklydau. Gal Jums ir nelengva patikėti, tačiau kaip tik dėl robotizacijos labai norėčiau klysti savo nuogastąvimais. Štai kai kuriose šalyse jau atvirai kalbama apie Mental Health - pradedama suvokti, kad ne tik egizstuoja tam tikri psichologiniai, išorinių aplinkybių ir besikartojančios statikos inspiruoti sugestyvai, kaip kad desperacija ir panašiai - jau aiškiai suvokiama, kad reikia keisti situacija. Kol kas įvardinta pasekmė - retkarčiais užfiksuojama bendroji būsena, tad reikia tikėtis, kad netrukus bus įvardintos ir priežastys.

Anonimiškas rašė...

Tiek šešetukų - 66,06% balsų - irgi šį tą pasako...

item