Lenkija: ne Europos Komisijos reikalas kištis į mūsų teisinį reguliavimą

Europos Komisijos ir Lenkijos ginčo dėl Konstitucinio Tribunolo reformos nepavyko išspręsti ir visos Bendrijos ministrams. Nors po disk...

Europos Komisijos ir Lenkijos ginčo dėl Konstitucinio Tribunolo reformos nepavyko išspręsti ir visos Bendrijos ministrams.

Nors po diskusijų kitų šalių ministrai prabilo apie viltį, kad Varšuva kalbėsis, Lenkija pareiškė, kad ne Komisijos reikalas kištis į jos teisinį reguliavimą.

Pirmą kartą Europos Sąjungos (ES) istorijoje šalių narių ministrai diskutavo apie vienos iš narės vidaus reikalus – jau daugiau nei metus tęsiasi Lenkijos ir Europos Komisijos ginčas dėl Konstitucinio Tribunolo reformos, kai daugumą parlamente turintys Įstatymo ir teisingumo partijos nariai užpernai pakeitė teismo teisėjus ir taisykles.

Tačiau Lenkijos vyriausybė atkerta, kad Konstitucinio teismo reformos įvykdytos pagal Europos standartus. Briuselis užsimena, kad gali ryžtis kitam žingsniui pagal procedūrą – prašyti visų kitų bendrijos narių stabdyti Lenkijos balso teisę. Bendrijos ministrai išklausys Europos Komisijos ir Lenkijos paaiškinimų.


Susiję

Pasaulis 1934559645552256675
item