Katalikas tinklaraštininkas Brazilijoje nubaustas tūkstantine bauda už straipsnį apie transeksualus

Katalikiškui tinklaraščiui rašantis brazilas turės sumokėti 6363 eurų dydžio baudą dėl to, kad neva skelbė „neapykantos kupiną“ (angl. ha...

Katalikiškui tinklaraščiui rašantis brazilas turės sumokėti 6363 eurų dydžio baudą dėl to, kad neva skelbė „neapykantos kupiną“ (angl. hate speech) straipsnį prieš transeksualus.

Roberto Flavio Calvacanti savo tinklaraštyje „Katalikybė ir konservatizmas“ dar 2007 metais paskelbė straipsnį, kuriame kvietė visuomenę protestuoti dėl Campo Grande miesto tarybos sprendimo iš mokesčių mokėtojų pinigų finansuoti transvestitų ir transeksualų asociaciją. Tinklaraštininkas pareiškė: „Mokesčių mokėtojų pinigų atidavimas pagrindiniams AIDS ir sifilio perdavėjams peržengia visas niekšiškumo ribas“.

Prokuroro teigimu, Calcacanti „sukėlė moralinį skausmą ir kentėjimą Campo Grande LGBT bendruomenei savo išpuoliu prieš jų žmogaus teises“. Savo ruožtu, tinklaraštininkas teigė, kad Brazilijos įstatymai nepripažįsta homoseksualų grupe, prieš kurią galima diskriminacija.

Jis taip pat iškėlė klausimą dėl prokurorų šališkumo. Pasak jo, prokurorai labiau veikė kaip transvestitų ir transeksualų asociacijos advokatai. Calvacanti taip pat pastebėjo, kad bylos teisėjas reguliariai lankosi televizijos laidose, kuriose agituoja už homoseksualų teises.

Kitas apie šeimos ir gyvybės politiką rašantis tinklaraštininkas Julio Severo, kuris 2009 metais išvyko iš Brazilijos, nes norėjo išvengti panašaus persekiojimo dėl tariamų įžeidimų prieš homoseksualus, pareiškė, jog Brazilijos teisėjai toleruoja žymiai baisesnius įžeidimus prieš krikščionis.

„Kairiųjų aktyvistai, agituojantys už homoseksualistų judėjimą, yra viešai kišę kryžių į savo išeinamąją angą, tačiau niekada nebuvo dėl to nubausti“, - pastebėjo J. Severo.

2014 metais panašiai nubaustas buvo ir politikas Levy Fidelixas, turėjęs sumokėti 8483 eurų dydžio baudą už teiginius apie homoseksualus, pasakytus rinkiminės prezidento kampanijos metu.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 382449498052744910

Rašyti komentarą

1 komentaras

Čia: rašė...

studygrowknowblog.com/2012/09/30/hate-crime-the-quran-and-the-bible/

item