Vaikų išlaikymo fondo funkcijas ketinama perduoti „Sodrai“

Propatria.lt nuotrauka Vaikų išlaikymo fondo funkcijas planuojama nuo kitų metų perduoti „Sodrai“. Socialinės apsaugos ir darbo ministr...

Propatria.lt nuotrauka
Vaikų išlaikymo fondo funkcijas planuojama nuo kitų metų perduoti „Sodrai“. Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis pirmadienį informavo, kad ministerija ketina pateikti Vyriausybei tam reikalingus įstatymų pakeitimų projektus.

„Yra surinkti duomenys, skaičiavimai, kad tai būtų efektyviau ir šitokia veikla mažiau kainuotų. (...) Kaip žinoma, Vaikų išlaikymo fondas surenka pajamas iš tėvų, kurie nemoka alimentų. Tas surinkimas šiuo metu yra labai žemas, lyginant su tuo, kiek paskaičiuota, kad „Sodra“ galėtų surinkti. Tai reiškia – daugiau išmokėti motinoms ir grąžinti vaikams“, – sakė L. Kukuraitis.

Ministras yra įsitikinęs, kad „Sodra“ dirbs efektyviau.

„Mes galime labai praktiniu pavyzdžiu pasiremti, kaip nutiko sausį su PSD, kur „Sodra“, gavusi prievolę surinkti, per mėnesį surinko daugiau nei prieš tai buvusi struktūra surinko per metus“, – sakė L. Kukuraitis.

Kad fonde būtų užtikrintas skaidrus ir efektyvus viešųjų pirkimų procesas, pasak ministro, buvo nuspręsta įpareigoti fondą derinti visus veiksmus, susijusius su viešuoju pirkimu, dėl kurio buvo gautas skundas, derinti su Viešųjų pirkimų tarnyba.


Susiję

Ekonomika 910405858688312058

Rašyti komentarą

item