„Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę už išpuolį Londone

Vadinamoji „Islamo valstybės“ (IS) grupuotė prisiėmė atsakomybę už trečiadienį Londone įvykdytą išpuolį. Su grupuote susijusi naujienų ag...

Vadinamoji „Islamo valstybės“ (IS) grupuotė prisiėmė atsakomybę už trečiadienį Londone įvykdytą išpuolį. Su grupuote susijusi naujienų agentūra „Amaq“ paskelbė IS pranešimą, informuoja „Sky News“.

Išpuolio vykdytojas apibūdintas kaip „IS karys“. Po reidų Londone ir Birmingame sulaikyti aštuoni su teroristiniu išpuoliu susiję asmenys, o Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May atkakliai tvirtina, kad šalis „niekada nenusilenks terorizmui“.

T. May sakė parlamentui, kad išpuolio kaltininkas yra Didžiosios Britanijos pilietis, kuris buvo žinomas policijai bei saugumo tarnyboms.

Trečiadienį Londone automobiliui įsirėžus į praeivius ir, kaip spėjama, islamistų įkvėptam užpuolikui prie Didžiosios Britanijos parlamento rūmų mačete sužeidus policininką, žuvo penki žmonės. Dar apie 40 buvo sužeista, praneša naujienų agentūros „Reuters“ ir AP.

Tarp šios teroristinės atakos aukų buvo pats užpuolikas bei jo nudurtas policijos pareigūnas. Žuvęs pareigūnas įvardytas kaip 48-erių metų Keithas Palmeris, policijoje tarnavęs 15 metų. 

Likusios trys aukos buvo Vestminsterio tiltu lėkusio automobilio partrenkti žmonės. 

Pranešama, kad tarp sužeistųjų buvo trys policijos pareigūnai, keli prancūzų moksleiviai, Londone lankęsi su mokyklos ekskursija, du rumunų turistai ir penki lankytojai iš Pietų Korėjos. 

Susiję

Pasaulis 2263410335123167168

Rašyti komentarą

item