F.Fillonui iškelta baudžiamoji byla

Prancūzijos prokuratūra antradienį paskelbė iškėlusi bylą kandidatui į šalies prezidentus Francois Fillonui. Įtariama, kad jis mokėjo fik...

Prancūzijos prokuratūra antradienį paskelbė iškėlusi bylą kandidatui į šalies prezidentus Francois Fillonui. Įtariama, kad jis mokėjo fiktyvų darbo užmokestį šeimos nariams tuo metu, kai buvo šalies parlamento deputatas, praneša BBC.

Kaip patikslino prokuratūra, dabar F. Fillono atžvilgiu atliekamas oficialus tyrimas pagal kaltinimą valstybės lėšų eikvojimu.

Kandidato į prezidentus advokatas patvirtino, kad F. Fillonui jau pateiktas oficialus kaltinimas.

F. Fillonas įtariamas tuo, kad įdarbino savo žmoną ir mokėjo jai darbo užmokestį už paslaugas, kurių ji iš tikrųjų neteikė.

Nuo 1986 iki 2013 metų F. Fillono žmona Penelope gavo kaip darbo užmokestį šimtus tūkstančių eurų iš biudžeto lėšų, nors, kaip teigiama, dirbo mažai.

Prancūzijos leidinys "Le Canard Enchaine" rašė, kad P. Fillon gavo apie 500 tūkstančių eurų, dirbdama savo vyro padėjėja parlamente.

Prancūzijos įstatymai nedraudžia parlamentarams samdyti padėjėjais savo šeimos narių, bet didelė P. Fillon alga sukėlė daug klausimų.

Nuo 2012 metų gegužės iki 2013 metų gruodžio, dirbdama parlamente, ji taip pat gaudavo po 3,5 tūkstančio eurų per mėnesį iš žurnalo, priklausančio F. Fillono draugui verslininkui Marcui Ladreit de Lacharriere.

Prancūzijos žiniasklaida taip pat pranešė, kad F. Fillonas metų pradžioje įsigijo kostiumų už 13 tūkstančių dolerių. Pats F. Fillonas pareiškė, kad už kostiumus sumokėjo vienas iš jo draugų, kurio jis neįvardijo.

Pirmasis Prancūzijos prezidento rinkimų ratas įvyks balandžio 23 d. Pagrindiniai F. Fillono varžovai - Emmanuelis Macronas ir Nacionalinio fronto lyderė Marine Le Pen.

Susiję

Pasaulis 5921852933663133902

Rašyti komentarą

item