Didžiosios Britanijos žemieji parlamento rūmai pritarė „Brexit“ įstatymo projektui

Jungtinės Karalystės parlamento žemuosiuose rūmuose nubalsuota už teisės aktą, leidžiantį premjerę Theresą May pradėti derybas dėl pasit...


Jungtinės Karalystės parlamento žemuosiuose rūmuose nubalsuota už teisės aktą, leidžiantį premjerę Theresą May pradėti derybas dėl pasitraukimo iš Europos Sąjungos.

Už įstatymo priėmimą Bendruomenių Rūmuose balsavo 494 parlamentarai, o prieš - 122. Jį dar turės patvirtinti Lordų Rūmai.

Įstatymas įgalintų T. May aktyvuoti 50-ąjį Lisabonos sutarties straipsnį ir taip pradėti derybas dėl pasitraukimo iš Europos Sąjungos, galinčias užsitęsti iki dvejų metų.

T. May siekė aktyvuoti 50-ąjį Lisabonos sutarties straipsnį be parlamento pritarimo, paskelbusi, kad ministrai gali atstovauti šalies interesams pasitraukimo iš ES procese. Theresa May planavo derybas pradėti pasinaudojusi šimtmečius galiojančia monarcho suteikiama prerogatyva.

Tačiau šalies Aukščiausiasis Teismas nutarė, jog premjerė tam privalo gauti parlamento pritarimą. Tai, kad įstatymui buvo taip greitai pritarta Bendruomenių rūmuose, teikia vilčių, kad derybos dėl išstojimo iš Europos Sąjungos gali būti pradėtos kovo mėnesį, kaip T. May buvo žadėjusi.

Susiję

Pasaulis 7605884432617046061

Rašyti komentarą

item