Dauguma europiečių pritaria musulmonų imigracijos į Europą stabdymui

Nauja dešimtyje Europos valstybių atlikta apklausa parodė, jog dauguma europiečių nepritaria masinei musulmonų imigracijai į Europą. Vy...

Nauja dešimtyje Europos valstybių atlikta apklausa parodė, jog dauguma europiečių nepritaria masinei musulmonų imigracijai į Europą.

Vykdydamas tyrimą, Karališkasis tarptautinių reikalų institutas apklausė 10 tūkstančių europiečių dešimtyje Europos Sąjungos valstybių: Lenkijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Ispanijoje, Vengrijoje, Jungtinėje Karalystėje, Austrijoje, Italijoje, Graikijoje ir Belgijoje.

Apklausos dalyviams buvo užduotas klausimas, ar jie pritaria, kad visa tolimesnė imigracija daugiausia iš musulmoniškų šalių turėtų būti sustabdyta. 55 proc. apklausos dalyvių į šį klausimą atsakė teigiamai, 25 proc. teigė nežinantys ir tik 20 proc. teigė tam nepritariantys.

Opozicija imigracijai iš musulmoniškų šalių stipriausia Lenkijoje. 71 proc. apklaustų lenkų atsakė, jog ši imigracija turėtų būti sustabdyta, o tam nepritariantys atsakė esą tik 9 proc. apklaustųjų. Vengrijoje imigracijos stabdymui pritarė 64 proc. apklausos dalyvių, o nepritarė - 13 proc.

Prancūzijoje, kurioje per pastaruosius porą metų įvykdyti keli didelio masto teroristiniai išpuoliai, musulmonų imigracijai oponuoja 61 proc., o pritaria 16 proc. Panašiai mano ir Belgijos gyventojai: čia imigracijai oponavo 64 proc., o jai pritarė 15 proc. apklaustųjų.

Vokietijoje, patyrusioje musulmonų imigrantų vykdomus masinius seksualinius išpuolius prieš moteris, 53 proc. apklaustųjų teigė sutinkantys, kad reikia sustabdyti musulmonų imigraciją, o su tuo nesutiko 19 proc. apklausos dalyvių. Kaimyninėje Austrijoje, taip pat išgyvenančioje smarkiai išaugusį seksualinių nusikaltimų skaičių, musulmonų imigracijos sustabdymui sakė pritariantys net 65 proc. apklaustųjų, o tam nepritarė 18 proc. šalies gyventojų.

Mažiausiai žmonių, remiančių musulmonų imigracijos stabdymą, yra Ispanijoje - už tai pasisakė 41 proc. šioje šalyje apklaustų asmenų, o 32 proc. teigė tam prieštaraujantys. Kitose Pietų Europos šalyse - Italijoje ir Graikijoje - už imigracijos stabdymą pasisako šiek tiek daugiau žmonių. Italijoje tai remia 51 proc. (23 proc. yra prieš), o Graikijoje - 58 proc. (20 proc. yra prieš).

Iš Europos Sąjungos nusprendę išstoti britai - antra mažiausiai musulmonų imigracijos stabdymą palaikanti tauta po ispanų. Už tai būtų 47 proc. apklaustų Britanijos gyventojų, o prieš - 23 proc.

Parengta pagal Independent.co.uk informaciją


Susiję

Pasaulis 3526804077643261839

Rašyti komentarą

item