Po inauguracijos D. Trumpo palaikymas išaugo

Nors didžioji dalis populiariosios JAV žiniasklaidos ir toliau nusiteikusi prieš naująjį prezidentą Donaldą Trumpą, šalies piliečių palai...

Nors didžioji dalis populiariosios JAV žiniasklaidos ir toliau nusiteikusi prieš naująjį prezidentą Donaldą Trumpą, šalies piliečių palaikymas jam po inauguracijos ir pirmųjų sprendimų išaugo.

Rasmussen Reports atliktas tyrimas rodo, kad praėjus kelioms dienoms po inauguracijos, palaikymas D. Trumpui išaugo 7 procentais.

Šiuo metu 42 procentai amerikiečių labai palaiko tai, ką daro naujasis prezidentas, o labai tam nepritariantys teigė esą 33 proc. apklaustųjų. 57 proc. apklausos dalyvių teigė labai palaikantys arba palaikantys prezidentą, tuo tarpu 43 proc. - labai nepalaikantys arba nepalaikantys.

Palaikymo D. Trumpui išaugimas aiškinamas pirmaisiais jo pasirašytais dekretais dėl pasitraukimo iš Ramiojo vandenyno partnerystės sutarties, vadinamosios Meksiko miesto politikos sugrąžinimo, kuria uždrausta iš JAV mokesčių mokėtojų pinigų finansuoti užsienyje veikiančias abortus atliekančias ar už jų įteisinimą pasisakančias organizacijas, ir dėl naujų federalinių darbuotojų samdymo įšaldymo, kuriuo vykdomas pažadas kovoti su biurokratinio aparato augimu.

D. Trumpas pirmosiomis savo darbo dienomis taip pat ėmėsi veiksmų, stabdančių naujų federalinių reguliacijų kūrimą, pasirašė dekretus dėl dviejų naftotiekių statybos, kurias buvo sustabdęs B. Obama, ir pažadėjo iš naujo derėtis dėl Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos sutarties (NAFTA) su Kanada bei Meksika.

Parengta pagal Rasmussenreports.com informaciją


Susiję

Šiaurės Amerika 3400169656884684689

Rašyti komentarą

item