Briuselio policininkai bus mokomi islamo pagrindų

Briuselio policininkai nuo kito mėnesio privalės dalyvauti mokymuose apie islamą ir „pagarbių“ santykių palaikymą su miesto musulmonų ben...

Briuselio policininkai nuo kito mėnesio privalės dalyvauti mokymuose apie islamą ir „pagarbių“ santykių palaikymą su miesto musulmonų bendruomenėmis.

Mokymų metu bus apžvelgiami islamo religijos pagrindai, taip pat musulmonų imigracijos į Belgija istorija nuo 1960-ųjų. Policininkai taip pat bus mokomi apie „skirtumus tarp religijos ir kultūros“ bei skirtingas šalies musulmonų bendruomenes.

Tuo tarpu Antverpeno policijos mokykloje mokyti apie islamo pagrindus pradėta jau praeitų metų gegužę. Už mokyklos valdymą atsakingo policijos atstovo Bruno Peeterso teigimu, šių studijų turinys yra „labai pagarbus“ islamo atžvilgiu.

Šioje mokykloje pareigūnai mokomi ir apie kitas religijas, o į mokymų programą įtrauktas ir apsilankymas sinagogoje, mečetėje bei Holokausto muziejuje.

Belgijoje jau kelerius metus diskutuojama dėl priemonių, skirtų kovoti su tuo, kas šalyje vadinama „islamo ekstremizmu“. Briuselyje esantis Molenbeko rajonas Europoje tapo žinomas kaip džihadistų centras, kuriame nuo policijos slapstėsi didelė dalis su Paryžiaus ir Briuselio teroro aktais susijusių asmenų.

Paryžiaus teroro akto vykdytojas Salahas Abdeslamas šiame Briuselio rajone nuo policijos kaimynų, šeimos ir draugų buvo slapstomas net kelis mėnesius.

Parengta pagal Express.co.uk informaciją


Susiję

Pasaulis 1566204522258129321
item