80% amerikiečių nori, kad paskirtas Aukščiausiojo Teismo teisėjas Konstituciją aiškintų pažodžiui

Nauja apklausa parodė, kad absoliuti dauguma amerikiečių norėtų, jog į tuščią Aukščiausiojo Teismo vietą būtų paskirtas teisėjas, kuris K...

Nauja apklausa parodė, kad absoliuti dauguma amerikiečių norėtų, jog į tuščią Aukščiausiojo Teismo vietą būtų paskirtas teisėjas, kuris Konstituciją interpretuotų pažodžiui - taip, kaip ji buvo parašyta. Dauguma amerikiečių taip pat remia, kad visas Aukščiausiasis Teismas aiškintų Konstituciją pažodžiui ir mano, kad reikia imtis skubių priemonių apsaugoti religinei laisvei.

80 proc. apklaustųjų teigė, kad yra „ypač svarbu“ arba „svarbu“ į tuščią Aukščiausiojo Teismo vietą paskirti teisėją, kuris Konstituciją interpretuotų taip, kaip ji buvo parašyta. Kad tai yra „ypač svarbu“, manė 53 proc. jokiai partijai nepriklausančių žmonių, 80 proc. respublikonų ir 42 proc. demokratų.

Taip pat dauguma amerikiečių - 52 proc. - teigė, kad būtų geriau, jei visas Aukščiausiasis Teismas sprendimus priimtų interpretuojant Konstituciją pažodžiui, o ne pagal tai, ką jie mano šiuos žodžius reiškiant mūsų laikais. 40 proc. atsakė galvojantys atvirkščiai, o dar 8 proc. teigė neturintys nuomonės.

Taip pat paaiškėjo, kad 89 proc. amerikiečių religinės laisvės apsaugą laiko „ypač svarbiu“ arba „svarbiu“ prioritetu. 65 proc. apklaustųjų taip pat teigė, jog religinė laisvė turėtų būti saugoma ir tada, kai religinės nuostatos nesutampa su įstatymu. Tai reiškia, pavyzdžiui, kad krikščionims kepyklos savininkams turėtų būti leidžiama atsisakyti kepti tortą homoseksualų „santuokos“ ceremonijai.

Apklausa, kurios metu apklausti 2729 JAV piliečiai, buvo atlikta gruodžio 12-19 dienomis. Ją atliko organizacija The Marist Poll.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Šiaurės Amerika 8905478598945914929

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

Atsilikę tie amerikiečiai: Lietuvoje Konstituciją aiškina Konstitucinio teismo dvasininkai, Aukčiausiojo teismo teisėjams Lietuvoje neįkandama Konstitucijos dvasia?. Juk kuo daugiau aiškintojų, tuo aiškesnė Konstitucija.

item