Austrijoje beveik 40 tūkst. migrantų slapstydamiesi išvengė deportacijos

Austrijos audito rūmai sukritikavo šalies vyriausybės deportacijų politiką ir paviešino duomenis, rodančius, kad nuo 2010 iki 2014 metų b...

Austrijos audito rūmai sukritikavo šalies vyriausybės deportacijų politiką ir paviešino duomenis, rodančius, kad nuo 2010 iki 2014 metų beveik 40 tūkstančių migrantų slapstydamiesi išvengė jiems priklausiusios deportacijos.

Teigiama, jog 39 370 migrantų nuo 2010 iki 2014 metų pradėjo slapstytis tam, kad išvengtų deportacijos. Audito rūmų teigimu, tai rodo Austrijos vyriausybės negebėjimą įgyvendinti deportacijos praktikų.

Pranešime raginama vykdyti daugiau deportacijų ir įvairiomis priemonėmis skatinti migrantus savanoriškai grįžti į savo gimtines. Taip pat pasiūlyta sukurti internetinę duomenų bazę, kuri leistų pareigūnams susekti migrantų buvimo vietą, kad jie negalėtų taip paprastai išvengti deportacijos.

Dauguma Austrijoje tarp 2010 ir 2015 metų įvykdytų deportacijų buvo įvykdytos prie šalies sienos, pagavus nelegaliai ją kertantį asmenį. Tačiau kai migrantas jau yra šalyje, deportuoti jį tampa labai sunku.

Šalyje svarstoma įteisinti deportacijas ir asmenims, atlikusiems smulkius nusikaltimus, tačiau, kaip teigiama Audito rūmų pranešime, prieš priimant tokius sprendimus pirmiausia reikalinga pertvarkyti pačią deportacijų įgyvendinimo sistemą.

Parengta pagal Breitbart.com informaciją


Susiję

Pasaulis 507942464143570461

Rašyti komentarą

item