Paryžiaus gatvė virto lazdomis ginkluotų migrantų gaujų susirėmimo vieta

Šalia Paryžiaus Stalingrado metro stoties esanti gatvė trečiadienį virto prieglobsčio prašytojų gaujų žiauraus susirėmimo vieta. Migrantų...

Šalia Paryžiaus Stalingrado metro stoties esanti gatvė trečiadienį virto prieglobsčio prašytojų gaujų žiauraus susirėmimo vieta. Migrantų gaujos kruvinai talžė viena kitą medinėmis lazdomis.

Incidentas įvyko šalia Stalingrado metro stoties, kur prieglobsčio prašytojai yra nelegaliai įsikūrę stovyklą. Neseniai į ją atsikėlė ir migrantai iš Kalė mieste panaikintų vadinamųjų „džiunglių“, nuo tada situacija smarkiai pablogėjo.

Kol kas nežinoma, kas įžiebė konfliktą, tačiau pranešama, jog panašūs konfliktai buvo dažnas reiškinys Kalė stovykloje, iš kurios būtent čia atsikėlė dalis migrantų.

Anksčiau ši vieta buvo gausiai lankoma turistų, pilna restoranų ir barų. Tačiau jos gyventojai teigia, kad pastaruoju metu dėl migrantų ji virsta „no go“ zona. 

Tūkstančiai migrantų - daugiausia iš Sudano, Libijos, Afganistano ir Eritrėjos - įsirengė palapines virš metro stoties.

Prancūzijos policija jau apie 30 kartų bandė išvalyti įsikūrusią stovyklą, tačiau migrantai vis sugrįžta ir vėl įsikuria.

Šiuo metu ten apsistoję daugiau nei 2,5 tūkst. migrantų. Vietiniai prancūzai teigia, jog dėl to toje vietoje esantys verslai patiria didelių nuostolių, o gyvenimas šiame rajone virto „pragaru“.

Šalia stovyklos parduotuvę turintis prancūzas dienraščiui Le Figaro teigė, jog rajono gyventojai gyvena baimėje dėl savo verslų ateities. Parduotuvių ir restoranų lankytojų skaičius taip sumažėjo, kad jiems gresia užsidarymas.

Kita rajono gyventoja Le Figaro sakė, jog su migrantų atsikėlimu smarkiai padaugėjo nusikaltimų. Ji teigia ne kartą mačiusi, kaip migrantai vagia moterų rankines bei papuošalus.

Parengta pagal Express.co.uk informaciją


Susiję

Pasaulis 4488679235181232566

Rašyti komentarą

item