Prasidės migrantų stovyklos Kalė mieste griovimas

Tikimasi, kad Prancūzijos institucijos artimiausiomis valandomis pradės griauti „Džiunglėmis“ pramintą migrantų stovyklą Kalė mieste, k...

Tikimasi, kad Prancūzijos institucijos artimiausiomis valandomis pradės griauti „Džiunglėmis“ pramintą migrantų stovyklą Kalė mieste, kai vis daugiau stovyklos gyventojų ruošiasi sėsti į autobusus, skirtus nuvežti juos į kitas Prancūzijos sritis, rašo agentūra BBC.

Pirmadienį daugiau kaip 2 300 žmonių autobusais nugabenti į priėmimo centrus. Migrantai ramiai laukė eilėje, kad būtų susodinti, tačiau tvyro nerimas, kad kai kurie atsisakys palikti stovyklą - vis dar yra norinčių patekti į Didžiąją Britaniją. 

Stovykloje iš viso gyveno apie 7-8 tūkst. migrantų.

„Džiunglių“ griovimas Kalė miesto žmonėms rodo, kad Prancūzijos vyriausybė atsižvelgė į jų skundus bei siekia parodyti likusiems stovyklos gyventojams, kad stovykla nebebus laikina apsistojimo vieta.

Labdaros organizacijos „Auberge des Migrants“ narys sakė, kad kol kas migrantų iškeldinimo procesas vyko sklandžiai, nes iki šiol stovyklą paliko norintys tai padaryti asmenys. Tačiau jis pridūrė: „Esu labiau sunerimęs dėl vėlesnio laiko, kai vieninteliai neišvykę bus nenorintys išvykti ir vis dar norintys pasiekti Angliją". 

Vaikai yra vienintelė žmonių grupė, kuriai leidžiama pasilikti Kalė. Jie kol kas bus laikomi rekonstruotuose stovyklos gabenimo konteineriuose. Beveik 200 vaikų buvo nugabenti iš stovyklos į Britaniją pagal pataisytą Dublino imigracijos aktą. Jis leidžia ypač pažeidžiamiems vaikams - mergaitėms ir vaikams, jaunesniems nei 13 metų, - gauti prieglobstį Britanijoje, net jei šalyje nėra jų artimųjų. Tačiau pirmadienį, Prancūzijos prašymu, sustabdytas apie 1 300 suaugusiųjų nelydimų mažamečių pergabenimo į Britaniją procesas. 

Tikimasi, kad prireiks trijų dienų palapinėms ir pastogėms išgriauti. Šiai operacijai stebėti dislokuota 1 200 policijos pareigūnų.


Susiję

Pasaulis 8108776557244106705

Rašyti komentarą

1 komentaras

Pikc rašė...

Kaip apsidžiaugs Prancūzijos miestelių gyventojai, kai jų nuobodžią kasdienybę paįvairins multi-kulti importas! :)
Beje, štai gana informatyvus straipsnis apie nelegalų "vaikus": http://www.dailymail.co.uk/news/article-3860790/The-thing-ask-razor-s-dead-giveaway-Couple-fostered-child-refugees-warn-UK-exploited-grown-men-masquerading-youngsters.html

item